Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

HomePod mini: kleinere speaker onthuld (maar hij is net zo slim)

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
HomePod mini


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond een HomePod mini aangekondigd. Dit is een kleinere versie van Apple’s slimme speaker HomePod uit 2018. Helaas komt hij nog steeds niet naar Nederland en België.

HomePod mini

De HomePod mini is het kleinere broertje van de HomePod, die overigens nooit in Nederland verschenen is. Hij is een stuk kleiner, maar ook betaalbaarder. Maar de nieuwe HomePod is net zo sterk verweven in het Apple-ecosysteem – en natuurlijk is ook Siri weer van de partij. Net zoals bij de gewone HomePod, kun je meerdere van de speakertjes koppelen: zet er bijvoorbeeld twee naast elkaar en je hebt een stereopaar. Nieuw is dat je de HomePod kunt gebruiken als een intercom voor thuis.

Design

De HomePod zoals we die kennen, is een cilindervormige speaker met een behuizing van zwarte of witte stof. De HomePod mini ziet er toch behoorlijk veel anders uit – en toch kun je zien dat de speakers aan elkaar verwant zijn. De mini is een bol die aan de boven- en onderzijde wat is afgeplat. Bovenop zit een display dat tot leven komt als je met Siri in conclaaf bent.

HomePod kopen?

HomePod is te koop vanaf 6 november, en ligt op 16 november in de winkels voor 99 dollar. Bij onze Oosterburen is hij voor € 96,50 in de verkoop (een ietwat vreemde prijs door het tijdelijk verlaagde btw-tarief). De officiële prijs is 99 euro. In Nederland en België kunnen we helaas nog lang wachten op de HomePod mini, want hier gaat Apple hem nog steeds niet uitbrengen. De eerste HomePod is hier ook nooit te koop geweest.

Conclusie


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple lijkt voor de HomePod mini dezelfde strategie te hebben toegepast als Google. Die andere techreus bracht eerder al een mini-versie van de Google Nest uit. Qua prijs lijkt de HomePod mini ook veel beter gewaagd te zijn aan de concurrenten. Een slimme zet – maar wanneer komt dat ding nou naar Nederland? En waarom heeft de HomePod nog steeds geen Spotify-integratie? Al zou het natuurlijk kunnen dat Apple dat laatste gewoon tijdens zijn keynote heeft genegeerd.