Terug naar HomePod mini: kleinere speaker onthuld (maar hij is net zo slim)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod mini: kleinere speaker onthuld (maar hij is net zo slim)

Door Laura Grootaarts13 oktober 2020 19:152 min. leestijd2

Apple heeft vanavond een HomePod mini aangekondigd. Dit is een kleinere versie van Apple’s slimme speaker HomePod uit 2018. Helaas komt hij nog steeds niet naar Nederland en België.

HomePod mini

HomePod mini

De HomePod mini is het kleinere broertje van de HomePod, die overigens nooit in Nederland verschenen is. Hij is een stuk kleiner, maar ook betaalbaarder. Maar de nieuwe HomePod is net zo sterk verweven in het Apple-ecosysteem – en natuurlijk is ook Siri weer van de partij. Net zoals bij de gewone HomePod, kun je meerdere van de speakertjes koppelen: zet er bijvoorbeeld twee naast elkaar en je hebt een stereopaar. Nieuw is dat je de HomePod kunt gebruiken als een intercom voor thuis.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Design

De HomePod zoals we die kennen, is een cilindervormige speaker met een behuizing van zwarte of witte stof. De HomePod mini ziet er toch behoorlijk veel anders uit – en toch kun je zien dat de speakers aan elkaar verwant zijn. De mini is een bol die aan de boven- en onderzijde wat is afgeplat. Bovenop zit een display dat tot leven komt als je met Siri in conclaaf bent.

HomePod kopen?

HomePod is te koop vanaf 6 november, en ligt op 16 november in de winkels voor 99 dollar. Bij onze Oosterburen is hij voor € 96,50 in de verkoop (een ietwat vreemde prijs door het tijdelijk verlaagde btw-tarief). De officiële prijs is 99 euro. In Nederland en België kunnen we helaas nog lang wachten op de HomePod mini, want hier gaat Apple hem nog steeds niet uitbrengen. De eerste HomePod is hier ook nooit te koop geweest.

Conclusie

Apple lijkt voor de HomePod mini dezelfde strategie te hebben toegepast als Google. Die andere techreus bracht eerder al een mini-versie van de Google Nest uit. Qua prijs lijkt de HomePod mini ook veel beter gewaagd te zijn aan de concurrenten. Een slimme zet – maar wanneer komt dat ding nou naar Nederland? En waarom heeft de HomePod nog steeds geen Spotify-integratie? Al zou het natuurlijk kunnen dat Apple dat laatste gewoon tijdens zijn keynote heeft genegeerd.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dotternetta
Lezer
Dotternetta

Hahaha, 100 euro voor 1?

Jona
Lezer
Jona

Idd, een lach waard