Terug naar Dit is de HomePod 2023 van onze dromen – en hij komt al snel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is de HomePod 2023 van onze dromen – en hij komt al snel

Door Ward Edema17 januari 2023 11:252 min. leestijd0

De HomePod 2023 wordt een terugkeer naar de oude formule, met een groter formaat én nieuwe functies. En hij komt sneller dan je verwacht.

HomePod 2023

Van groot naar klein

De HomePod bestaat weliswaar nog maar vijf jaar, maar hij heeft voor Apple-begrippen een nogal bewogen bestaan. In 2018 kwam de slimme speaker op de markt als een echte premium optie, met groots geluid én een groots prijskaartje: € 349. Dat laatste zorgde voor vrij teleurstellende verkoopcijfers – en daardoor ging Apple voor een nieuwe insteek.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het bedrijf introduceerde namelijk eind 2020 de HomePod mini, een kleine variant van de slimme speaker met een heel vriendelijk prijskaartje van € 109. Niet lang daarna werd zijn grotere broer uit de verkoop gehaald. En dat is toch best jammer: de grote HomePod had een prachtige sound, en slimme audiofuncties die de kleinere variant moet missen.

HomePod 2023

Nu lijkt Apple toch de originele HomePod weer terug te willen brengen. Nu de HomePod mini ervoor heeft gezorgd dat de productlijn eindelijk winstgevend is geworden, is er weer ruimte voor de grotere HomePod. Bovendien wil Apple een lagere prijs hanteren om mensen nu wél naar de grote speaker te trekken: rond de € 259.

HomePod Max

Het design zal grotendeels onveranderd blijven, maar naar verwachting zijn er wel nieuwe kleuren. Belangrijker is dat er aan de bovenkant een nieuw display komt, dat meer kan dan alleen volumeknoppen tonen. Naar verwachting komt er nu ook muziekbediening en meer op dit scherm.

HomePod 2023 concept

Hoe dat eruitziet? Dat is te zien in een nieuw concept van Apple-fanaat Parker Ortolani. Hij noemt deze nieuwe HomePod 2023 de ‘HomePod Max’, en we zijn nu al fan. Nieuwe kleuren, nieuw scherm, een ingebouwde S8-chip (wat overigens erg aannemelijk is), een lagere prijs … waar is de ‘kopen’-knop?

Naar verwachting komt de HomePod 2023 al redelijk snel – althans, als we Apple-guru Mark Gurman moeten geloven. Volgens Gurman komt de nieuwe speaker namelijk ‘fairly soon’, waardoor we hem niet later dan dit najaar verwachten. Nog heel even geduld dus!

Het laatste nieuws over de HomePod

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de HomePod 2023? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron afbeeldingen: Parker Ortolani

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar