Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws HomePod

Dit is de HomePod 2023 van onze dromen – en hij komt al snel

Auteur: Ward Edema
0 reacties
HomePod 2023


Lees verder na de advertentie

De HomePod 2023 wordt een terugkeer naar de oude formule, met een groter formaat én nieuwe functies. En hij komt sneller dan je verwacht.

Van groot naar klein

De HomePod bestaat weliswaar nog maar vijf jaar, maar hij heeft voor Apple-begrippen een nogal bewogen bestaan. In 2018 kwam de slimme speaker op de markt als een echte premium optie, met groots geluid én een groots prijskaartje: € 349. Dat laatste zorgde voor vrij teleurstellende verkoopcijfers – en daardoor ging Apple voor een nieuwe insteek.

Het bedrijf introduceerde namelijk eind 2020 de HomePod mini, een kleine variant van de slimme speaker met een heel vriendelijk prijskaartje van € 109. Niet lang daarna werd zijn grotere broer uit de verkoop gehaald. En dat is toch best jammer: de grote HomePod had een prachtige sound, en slimme audiofuncties die de kleinere variant moet missen.

HomePod 2023

Nu lijkt Apple toch de originele HomePod weer terug te willen brengen. Nu de HomePod mini ervoor heeft gezorgd dat de productlijn eindelijk winstgevend is geworden, is er weer ruimte voor de grotere HomePod. Bovendien wil Apple een lagere prijs hanteren om mensen nu wél naar de grote speaker te trekken: rond de € 259.


kooptip

HomePod Max

Het design zal grotendeels onveranderd blijven, maar naar verwachting zijn er wel nieuwe kleuren. Belangrijker is dat er aan de bovenkant een nieuw display komt, dat meer kan dan alleen volumeknoppen tonen. Naar verwachting komt er nu ook muziekbediening en meer op dit scherm.

HomePod 2023 concept

Hoe dat eruitziet? Dat is te zien in een nieuw concept van Apple-fanaat Parker Ortolani. Hij noemt deze nieuwe HomePod 2023 de ‘HomePod Max’, en we zijn nu al fan. Nieuwe kleuren, nieuw scherm, een ingebouwde S8-chip (wat overigens erg aannemelijk is), een lagere prijs … waar is de ‘kopen’-knop?

Naar verwachting komt de HomePod 2023 al redelijk snel – althans, als we Apple-guru Mark Gurman moeten geloven. Volgens Gurman komt de nieuwe speaker namelijk ‘fairly soon’, waardoor we hem niet later dan dit najaar verwachten. Nog heel even geduld dus!

Het laatste nieuws over de HomePod

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de HomePod 2023? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron afbeeldingen: Parker Ortolani