Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple brengt versie 16.3.1 uit voor Apple TV en HomePod – iPhone volgt?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
HomePod 16.3.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft versie 16.3.1 uitgebracht voor de Apple TV (tvOS) en de HomePod. Wat is er nieuw, en zal de iPhone met iOS 16.3.1 volgen?

HomePod en Apple TV: 16.3.1

Het is de tweede update voor de HomePod (mini) en Apple TV van dit jaar: 16.3.1. Zoals je misschien al zou verwachten van een ‘.1’: het is geen update met baanbrekende nieuwe functies. Voor beide apparaten gaat het alleen om verbeteringen voor de prestaties en stabiliteit van de software.

Toch is dit welkom – met name voor de HomePod. Die heeft de nodige problemen als het gaat om de Woning-app. Zo worden er notificaties gestuurd over het activeren van stemherkenning in Siri, maar als je doorklikt wordt er aangegeven dat de handeling is mislukt. Dit probleem kan echter ook bij iOS liggen – maar daar lijkt binnenkort ook een update voor uit te komen.

iOS 16.3.1 komt eraan

Volgens geruchten wordt iOS 16.3.1 namelijk ook al intern getest bij Apple. Hierin zouden ook voornamelijk bugs opgelost worden – en dat is broodnodig. In ons artikel over iOS 16 problemen stromen nog steeds de nodige bugs binnen die er of al sinds iOS 16.0 zijn, of met latere updates werden geïntroduceerd.


kooptip

Aan de slag met iOS 16.3

Wanneer de update precies uitkomt, is nog niet bekend. De kans is groot dat dit begin volgende week zal zijn, op maandag 13 februari. Tegelijkertijd verwachten we iPadOS 16.3.1 en macOS 13.2.1.

Updates installeren

Wil je je HomePod en Apple TV bijwerken? Dat gaat als volgt.

HomePod (mini) updaten

  1. Open de Woning-app op je iPhone, en tik rechtsboven op de drie puntjes.
  2. Kies ‘Woninginstellingen>Software-update’ en tik op ‘Werk bij’.

Apple TV updaten

  1. Klik op de Apple TV de Instellingen-app aan en kies ‘Systeem>Software-updates’.
  2. Tik hier op ‘Download en installeer’.

Op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates en ander Apple-nieuws? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac