Terug naar Ikea komt met HomeKit-rolgordijnen ‘Kadrilj’ en ‘Fyrtur’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ikea komt met HomeKit-rolgordijnen ‘Kadrilj’ en ‘Fyrtur’

Door Sven Lamers13 november 2018 09:352 min. leestijd0

Onder de naam Trådfri heeft Ikea al een hoop producten uitgebracht die compatibel zijn met Apple’s HomeKit. Zo zijn er stopcontacten, evenals lampen met schakelaars. Het nieuwste product in de reeks is een slim rolgordijn. Het komt beschikbaar in verschillende formaten en overtuigt ten opzichte van de concurrenten met een buitengewoon lage prijs.

tradfri rolgordijnen

Rolgordijnen met HomeKit

Het nieuws is afkomstig van het Zweedse blog Teknikveckan. De site meldt dat er naast verschillende groottes ook meerdere varianten komen. De eerste heet ‘Kadrilj’ en laat een beetje licht door, de tweede is ‘Fyrtur’ en zorgt voor complete duisternis. Het kleinste model begint bij 100 euro, de grootste variant moet volgens de bronnen 140 euro kosten. Veel goedkoper dan vergelijkbare gordijnen die met HomeKit compatibel zijn, deze kosten al gauw 800 euro of meer.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De rolgordijnen maak je boven je gewoon boven je raam vast, zoals je het met gewone gordijnen zou doen. De motor zit in de zijpanelen, de module voor de besturing in een kast boven het gordijn. Na de installatie in je huis en configuratie in HomeKit kun je de gordijnen via je iPhone, iPad of Mac (vanaf macOS Mojave) besturen, evenals met spraakassistent Siri op Apple’s HomePod.

Beschikbaarheid

Daarnaast is het waarschijnlijk mogelijk om de gordijnen te integreren in scènes van app Woning, al zijn hier nog geen details over bekend. Net zo min weten we wanneer de slimme rolgordijnen precies beschikbaar komen en of deze ook meteen in Nederland verkrijgbaar zijn. De screenshots van Teknikveckan zijn weliswaar in het Nederlands, maar dat betekent niet per se dat deze als eerste in Nederland uitkomen. Ikea’s selectie welke landen Trådri krijgen, lijkt een klein beetje willekeurig. Terwijl wij bijvoorbeeld al de slimme stopcontacten hebben, wachten ze er in Duitsland nog steeds op.

Ten slotte duurt het bij Ikea vaak ook langer totdat de slimme producten daadwerkelijk HomeKit ondersteunen. Bij de lampen duurde dit bijvoorbeeld een aantal maanden, voor de stopcontacten verwachten we ondersteuning pas in 2019.

In iCreate 104 lichten we de beste slimme apparaten voor HomeKit uit. De uitgave is verkrijgbaar in de webshop:

iCreate 104
iCreate 104
Welke Mac moet ik nu kopen?
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar