Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ikea komt met goedkope HomeKit-stopcontacten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
tradfri


Lees verder na de advertentie

Met de Trådfri-serie heeft Ikea al langer een klein portfolio aan starthome-accessoires in de aanbieding. Daarbij horen bijvoorbeeld lampen, sensors en andere slimme apparaten. Volgens de Zweedse site Teknikveckan duurt het niet meer voordat deze serie wordt uitgebreid met nieuwe producten. Zo plant de Zweedse meubelzaak de introductie van een goedkoop slim stopcontact dat ook compatibel is met HomeKit.

Ikea stopcontact HomeKit

Onze Zweedse collega’s van Teknikveckan kregen een screenshot die naar verluidt de interne productdatabase van Ikea toont. Hierop is een slimme stekkerdoos te zien, die in oktober uit moet komen en omgerekend zo’n 10 euro gaat kosten. Een bundle met afstandsbediening moet voor 20 euro over de toonbank gaan. Deze afstandsbediening heeft een magnetische achterkant om hem op een gemakkelijke vast te maken aan een meegeleverde muurhouder. De afstandsbediening alleen kost 15 euro.

Naast de afstandsbediening bedien je het stopcontact via Apple HomeKit en Siri, Amazon Alexa en de Google Assistent. Het enige wat je ermee kunt doen, is in- en uitschakelen – dimmen of andere functies zitten er niet bij.

Trådfri wordt steeds completer


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook al staat het zo niet in de database, het is erg aannemelijk dat de stekkerdoos in de Trådfri-serie valt. De introductie van de de HomeKit-ondersteuning van de producten ging echter niet van een leien dak. Het bedrijf zei dat Trådfri vanaf augustus 2017 HomeKit moest ondersteunen via een software-update. Een paar uurtjes later werd de release tóch uitgesteld naar oktober. Toen waren het ’technische problemen’ die ervoor zorgden dat de HomeKit-ondersteuning niet kwam. Pas sinds november 2017 kunnen Trådfri-gebruikers hun slimme Ikea-huis met HomeKit besturen.