Terug naar Ikea komt met goedkope HomeKit-stopcontacten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ikea komt met goedkope HomeKit-stopcontacten

Door Sven Lamers23 augustus 2018 09:152 min. leestijd0

Met de Trådfri-serie heeft Ikea al langer een klein portfolio aan starthome-accessoires in de aanbieding. Daarbij horen bijvoorbeeld lampen, sensors en andere slimme apparaten. Volgens de Zweedse site Teknikveckan duurt het niet meer voordat deze serie wordt uitgebreid met nieuwe producten. Zo plant de Zweedse meubelzaak de introductie van een goedkoop slim stopcontact dat ook compatibel is met HomeKit.

Ikea stopcontact HomeKit

Onze Zweedse collega’s van Teknikveckan kregen een screenshot die naar verluidt de interne productdatabase van Ikea toont. Hierop is een slimme stekkerdoos te zien, die in oktober uit moet komen en omgerekend zo’n 10 euro gaat kosten. Een bundle met afstandsbediening moet voor 20 euro over de toonbank gaan. Deze afstandsbediening heeft een magnetische achterkant om hem op een gemakkelijke vast te maken aan een meegeleverde muurhouder. De afstandsbediening alleen kost 15 euro.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Naast de afstandsbediening bedien je het stopcontact via Apple HomeKit en Siri, Amazon Alexa en de Google Assistent. Het enige wat je ermee kunt doen, is in- en uitschakelen – dimmen of andere functies zitten er niet bij.

Trådfri wordt steeds completer

Ook al staat het zo niet in de database, het is erg aannemelijk dat de stekkerdoos in de Trådfri-serie valt. De introductie van de de HomeKit-ondersteuning van de producten ging echter niet van een leien dak. Het bedrijf zei dat Trådfri vanaf augustus 2017 HomeKit moest ondersteunen via een software-update. Een paar uurtjes later werd de release tóch uitgesteld naar oktober. Toen waren het ‘technische problemen’ die ervoor zorgden dat de HomeKit-ondersteuning niet kwam. Pas sinds november 2017 kunnen Trådfri-gebruikers hun slimme Ikea-huis met HomeKit besturen.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar