Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Hoe goed is de hartslagmeter van de Apple Watch?

Auteur: iCreate
0 reacties
Apple Watch hartslagmeter


Lees verder na de advertentie

Als horloge is de Apple Watch misschien niet voor iedereen geslaagd, maar een ding waar gebruikers het wel over eens zijn is dat de smartwatch uitstekend zijn werk doet als fitnesstracker. Daarvoor beschikt het horloge over een hartslagmeter, die door Apple omschreven wordt als ‘een speciale sensor die gebruikmaakt van led’s en fotodioden (met uv- en zichtbaar licht) om je hartslag te detecteren’. Hoe precies die sensor is, zocht software-ontwikkelaar Brad Larson uit. En de resultaten zijn indrukwekkend.

Hartslagmeter van de Apple Watch

Larson haalde de ruwe data uit HealthKit na een rondje hardlopen en vergeleek het met de gegevens van de Mio Alpha die hij omhad, een hartslagmeter die qua nauwkeurigheid voor 99% overeenkomt met de ijkstandaard. Wat bleek? Er is nauwelijks een verschil te bespeuren, zoals je kunt zien in onderstaande grafiek.

Data hartslagmeter Apple Watch

De technologie van beide apparaten is niet exact hetzelfde, maar dus wel nagenoeg even precies. Petje af voor Apple. Het belooft bovendien veel goeds voor de gezondheid sensoren die nu nog ontbreken, maar we hopelijk in volgende versies van de Watch wel gaan zien.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt