Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Het brilletje van Steve Jobs

Auteur: iCreate
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Steve Jobs was en is een stijlicoon. Ontstond na zijn dood een ware hausse op zijn coltrui, spijkerbroek en schoenen, nu blijkt ook zijn metalen brilletje zich te ontpoppen tot een must-have voor de ware Steve Jobs-adept, die niets liever wil dan de wereld zien zoals hun idool hem zag: door een bril van Lunor. Voor wie nog even twijfelt, we doelen op de bril waardoorheen Steve ons dominant-vriendelijk aankijkt op de omslag van zijn pas verschenen biografie.

Vintage

De bril in kwestie is de Lunor Classic Rund, een model waarvan de Duitse brillenfabrikant Lunor uit Altengstett (Baden-Wuerttemberg) tot voor kort maar hooguit 70 exemplaren per jaar verkocht. Inmiddels is de vraag naar dit vintage brilmontuur zo groot dat de productie weer is hervat.

Steve Jobs ontdekte deze bril, met zijn ronde glazen en zijn minimalistische design ongeveer 14 jaar geleden in New York. Sindsdien heeft hij via zijn brillenzaak regelmatig nieuwe exemplaren besteld. Met de fabrikant zelf, heeft hij nooit contact gehad, aldus een woordvoerder van Lunor.

Duits design

Steve’s keuze voor een Duitse bril kwam niet uit de lucht valen. Hij had altijd al een zwak voor design en techniek uit Duitsland. Je ziet dat bijvoorbeeld terug in de keuze van zijn auto’s: hij bezat een zwarte Porsche en een Mercedes SL55 AMG. Zijn geliefde coltrui en spijkerbroek werden gewassen en gedroogd in apparatuur van Miele. Bovendien was Jobs in zijn jonge jaren zeer geïnteresseerd in de Bauhaus-stijl heeft. Ook niet toevallig is dat de behuizing van de eerste Apple-computer een ontwerp is van de Duitse designer Hartmut Esslinger.


kooptip

Wil je ook zo’n bril van Lunor? In Duitsland kost hij 265 euro en in de VS is hij verkrijgbaar voor ongeveer 450 dollar.