Terug naar iPhone SE 2020 mist belangrijke functie voor notificaties
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2020 mist belangrijke functie voor notificaties

Door Koen van Ekeren28 april 2020 09:272 min. leestijd1

De nieuwe iPhone SE – die sinds vrijdag 24 april in de winkels ligt – blijkt een merkwaardige functie te missen. In tegenstelling tot alle andere iPhones (sinds de 6s) kun je notificaties niet uitklappen met een Haptic Touch, waarbij je langer op de melding drukt.

Haptic Touch iPhone SE

Haptic Touch iPhone SE

Het ontbreken van de functie is opgemerkt door MacRumors. Al jaren is het met iPhones mogelijk om notificaties op het toegangsscherm uit te vergroten. Op deze manier zie je een gestuurde WhatsApp-foto bijvoorbeeld alvast in het groot, voer je een snelle actie uit voor je HomeKit-lampen, of verwijder je een e-mail zonder de app te hoeven openen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Haptic Touch bij notificaties is mogelijk bij álle iPhones die sinds 2015 verschenen zijn, maar ontbreekt nu bij de nieuwe iPhone SE 2020. Je zou denken dat Apple het makkelijk alsnog kan toevoegen door een software-update uit te brengen, maar de kans lijkt klein dat dit gaat gebeuren. Volgens Matthew Panzarino van TechCrunch is het ontbreken van de functie geen bug, maar werkt alles zoals Apple het bedoeld heeft.

Het is merkwaardig dat Apple de functie heeft weggelaten, want het is onwaarschijnlijk dat daar een technische reden voor is. Op andere plaatsen in het besturingssysteem werkt Haptic Touch immers gewoon. Bovendien is er wel een manier om de meldingen uit te klappen, door de notificatie naar links te vegen en op ‘Bekijk’ te tikken.

Koopadvies

We houden hoop dat het toch om een fout blijft te gaan en Apple er verandering in brengt met een software-update. Ben je benieuwd of de iPhone SE verder wél bevalt en wil je weten welke iPhone voor jou het meest geschikt is? In iCreate 118 – dat over een paar weken uitkomt – lees je alles over de nieuwe SE en bespreken we alle iPhones in een uitgebreid koopadvies. Een seintje krijgen wanneer het blad in de winkels ligt? Schrijf je dan nú in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rob Nobel
Lezer
Rob Nobel

Er is een workaround: Veeg de notification naar links en druk op VIEW. waarna de inhoud zichtbaar wordt