Terug naar iPhone SE 2020 mist belangrijke functie voor notificaties
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2020 mist belangrijke functie voor notificaties

Door Koen van Ekeren28 april 2020 09:272 min. leestijd1

De nieuwe iPhone SE – die sinds vrijdag 24 april in de winkels ligt – blijkt een merkwaardige functie te missen. In tegenstelling tot alle andere iPhones (sinds de 6s) kun je notificaties niet uitklappen met een Haptic Touch, waarbij je langer op de melding drukt.

Haptic Touch iPhone SE

Haptic Touch iPhone SE

Het ontbreken van de functie is opgemerkt door MacRumors. Al jaren is het met iPhones mogelijk om notificaties op het toegangsscherm uit te vergroten. Op deze manier zie je een gestuurde WhatsApp-foto bijvoorbeeld alvast in het groot, voer je een snelle actie uit voor je HomeKit-lampen, of verwijder je een e-mail zonder de app te hoeven openen.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Haptic Touch bij notificaties is mogelijk bij álle iPhones die sinds 2015 verschenen zijn, maar ontbreekt nu bij de nieuwe iPhone SE 2020. Je zou denken dat Apple het makkelijk alsnog kan toevoegen door een software-update uit te brengen, maar de kans lijkt klein dat dit gaat gebeuren. Volgens Matthew Panzarino van TechCrunch is het ontbreken van de functie geen bug, maar werkt alles zoals Apple het bedoeld heeft.

Het is merkwaardig dat Apple de functie heeft weggelaten, want het is onwaarschijnlijk dat daar een technische reden voor is. Op andere plaatsen in het besturingssysteem werkt Haptic Touch immers gewoon. Bovendien is er wel een manier om de meldingen uit te klappen, door de notificatie naar links te vegen en op ‘Bekijk’ te tikken.

Koopadvies

We houden hoop dat het toch om een fout blijft te gaan en Apple er verandering in brengt met een software-update. Ben je benieuwd of de iPhone SE verder wél bevalt en wil je weten welke iPhone voor jou het meest geschikt is? In iCreate 118 – dat over een paar weken uitkomt – lees je alles over de nieuwe SE en bespreken we alle iPhones in een uitgebreid koopadvies. Een seintje krijgen wanneer het blad in de winkels ligt? Schrijf je dan nú in voor onze gratis nieuwsbrief:

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rob Nobel
Lezer
Rob Nobel

Er is een workaround: Veeg de notification naar links en druk op VIEW. waarna de inhoud zichtbaar wordt