Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Google Maps: maximumsnelheid nu in Nederland beschikbaar

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Google Maps maximumsnelheid


Lees verder na de advertentie

Iedere autorijder heeft het wel eens: je denkt je netjes aan de maximumsnelheid te houden, maar wanneer de rest van het verkeer een andere snelheid aanhoudt, slaat de twijfel toe. Gebruikers van Google Maps hebben hier geen last meer van, want de app laat nu op de Nederlandse wegen de maximumsnelheid zien. Of tenminste: bij sommige iPhones.

Google Maps maximumsnelheid

Google-woordvoerder Rachid Finge heeft tegenover Tweakers bevestigd dat de snelheidslimieten officieel in Nederland zijn uitgebracht. Daarnaast zijn ze voor het eerst te zien in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Luxemburg. Navigeer je met de navigatie-app van Google, dan zie je linksonder  in het scherm welke maximale snelheid is toegestaan.

Google rolt de functie geleidelijk uit, dus het kan zijn dat je maximumsnelheid nog niet ziet. Bij sommige iPhones zien we de functie wel; bij anderen ontbreekt deze nog. De functie wordt via een server-update toegevoegd, dus je hoeft geen aparte update voor Google Maps te installeren.


kooptip

Bij de Android-versie van Google Maps is naast de toegestane snelheid ook de actuele snelheid te zien. Deze wordt naast het verkeersbord weergegeven. Het lijkt erop dat iPhone-gebruikers het moeten doen zonder de actuele snelheid; bij onze toestellen wordt alleen het verkeersbord met de maximumsnelheid getoond.

Wil je thuis alvast checken of Google Maps bij jou de maximumsnelheid toont? Navigeer dan naar een willekeurig adres, schuif de onderste balk naar boven en tik op ‘Instellingen’. Zie je onderaan de optie ‘Snelheidslimiet weergeven’ staan, dan is de functie beschikbaar op je iPhone.

Flitspalen

Niet zo lang geleden rolde Apple ook een andere handige functie uit, want de kaart toont nu ook flitspalen. Die geeft Google met een oranje pictogram op de weg weer. Gebruikers van Apple Kaarten moeten het helaas nog zonder de maximumsnelheid en flitsers doen. Toch zijn er ook redenen om voor de navigatie-app van Apple te kiezen. Je leest ze in het artikel [Google Maps vs. Apple Kaarten: wat is de beste navigatie-app?