Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze update maakt Google Chrome op Mac véél beter (als je dit instelt)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Google Chrome geheugen


Lees verder na de advertentie

Google Chrome op de Mac kon nogal wat geheugen en accuduur opslurpen, maar daar komt na een recente update een einde aan. Je moet alleen wel zelf een paar schakelaars omzetten: dit moet je weten.

Google Chrome op Mac

Google Chrome is verreweg de populairste browser op dit moment, en dat is ook niet zo vreemd. Hij is prettig in gebruik, werkt met de wereld aan extensies, en wordt door bijna alle websites goed ondersteund.

Er kleeft alleen wel al jarenlang één groot nadeel aan Chrome: echt efficiënt is hij niet. Zo slurpt de browser de accu van je MacBook met gemak leeg, en qua geheugen wil Chrome altijd nét wat te veel innemen, wat ten koste gaat van de prestaties van je andere apps.

Google Chrome update 110

In de nieuwste update van Google Chrome, versie 110, wordt dit probleem eindelijk opgelost. Door nieuwe geheugen- en energiebesparingsmodi wordt de browser véél efficiënter. Door tabbladen automatisch te ‘sluiten’ (ze blijven nog wel in je balk staan) en bepaalde functies uit te schakelen als je MacBook bijna leeg is, werkt Chrome een stuk fijner. Zo hoef je dus niet meer per se uit te wijken naar Safari om efficiënt te browsen. Je moet alleen wel zelf eerst nog twee schakelaars omzetten.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Google Chrome update

Controleer daarvoor eerst of Chrome al bijgewerkt is: dit doe je door rechtsboven op de drie puntjes te drukken, en daarna op ‘Instellingen>Over Chrome’. Daar moet versie 110 of hoger staan – zo niet, dan kun je in dit menu zoeken naar nieuwe updates, of de browser herstarten om nieuwe updates te installeren.

Zo zet je de nieuwe modi aan

Is je Chrome bijgewerkt? Dan vind je in hetzelfde Instellingen-menu een nieuw tabblad genaamd ‘Prestaties’. Hierin kun je zowel ‘Geheugenbesparing’ als ‘Energiebesparing’ activeren. Doe dat, en je bent klaar!

Zie je het tabblad ‘Prestaties’ niet? Dan moet je nog een extra stap doorlopen. Open een nieuw tabblad, vul chrome://flags/#high-efficiency-mode-available in, en druk op Enter. Zet de functie op ‘Enabled’, en herstart je browser. Doe daarna hetzelfde met de regel chrome://flags/#battery-saver-mode-available. Daarna is het ‘Prestaties’-tabblad met beide opties beschikbaar.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Google