Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Je kunt je Google-gegevens straks automatisch laten verwijderen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Google automatisch gegevens verwijderen


Lees verder na de advertentie

Google weet veel over je. Heel veel. Wat je doet, waar je naar zoekt, welke video’s je bekijkt, waar je bent. Binnenkort komt Google met een functie waarmee je die data automatisch laat verwijderen. Hierbij stel je bijvoorbeeld in dat Google alleen de gegevens van de laatste 3 maanden mag bewaren.

Google automatisch data verwijderen

Op dit moment kun je alle data al handmatig verwijderen, maar daar voegt Google dus een functie aan toe. Hierbij kun je ervoor kiezen om al je data na 18 maanden of 3 maanden automatisch te laten verwijderen.

Google schrijft dat het de functie ‘binnen enkele weken’ uitrolt. De optie vind je dan op myaccount.google.com, waar je in het paneel links voor ‘Gegevens en personalisatie’ kiest. Onder het kopje ‘Activiteit en tijdlijn’ klik je dan op ‘Mijn activiteit’, waar je de optie ziet staan.


kooptip

Alles wat je met Google doet, gebruikt de zoekgigant om een profiel van je te maken. Zo kunnen advertenties beter op je worden afgestemd. Hoe meer Google van je weet, hoe meer de informatie oplevert.

Die data verzamelt het bedrijf echter vaak zonder dat we het weten, waardoor Google veel kritiek over zich heen krijgt. Om transparanter te worden en het vertrouwen terug te winnen, voegt de zoekreus steeds meer opties toe om je gegevens in te zien, of te beschermen.

Gegevens Google opvragen

Wil je zien wat Google allemaal van je weet? Ga naar de website van Google en log in. Kies in het paneel links voor ‘Gegevens en personalisatie’, scrol naar beneden en klik op ‘Download je gegevens’. Kies ‘Archief maken’. Wanneer het archief gemaakt is (dit kan uren of zelfs dagen kosten), ontvang je een mail en kun je het bestand downloaden. Bij ons leverde het een zipje van 4 gig aan gegevens op …

Bron: Google.