Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt er dit jaar nog een goedkopere HomePod?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
populairste slimme speaker


Lees verder na de advertentie

Sinds afgelopen vrijdag is Apple’s slimme speaker HomePod verkrijgbaar in een aantal Engelstalige landen. Analisten filosoferen nu al over een opvolger van de HomePod die een stuk vriendelijker geprijsd is.

Goedkopere HomePod najaar 2018

Analist Jun Zhang gelooft dat Apple een HomePod mini uit gaat brengen dit najaar. Die kost dan waarschijnlijk tussen de 150 en de 200 dollar – de normale HomePod kost 349 dollar. Apple zou hiermee dezelfde weg bewandelen als Amazon met hun slimme speaker de Amazon Echo en de kleinere en goedkopere variant daarop, de Amazon Echo Dot.

Het is nog wel de vraag wat voor concessies Apple zou moeten doen om een goedkopere HomePod mogelijk te maken. Amazon heeft bij de Echo Dot gekozen voor een wat mindere geluidskwaliteit. Dat Apple diezelfde keuze gaat maken, ligt echter niet per se voor de hand. Apple heeft bij HomePod juist ingezet op een hoge geluidskwaliteit en in mindere mate op de slimme functies. De eerste reviews van HomePod zijn ook juist vooral te spreken over de audiokwaliteit.

Ook nieuw: een Apple Pencil

Apple Pencil op de iPad Pro


kooptip

De analist gelooft ook dat Apple dit jaar eindelijk komt met een opvolger van de Apple Pencil. Die zou niet alleen geschikt zijn voor de iPad, maar ook voor de nieuwe iPhones die dit jaar gaan verschijnen. De huidige Apple Pencil verscheen in 2015 en is alleen geschikt voor de verschillende iPad Pro-modellen.