Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘Goedkopere Apple TV verschijnt later dit jaar’

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
goedkopere Apple TV


Lees verder na de advertentie

De prijskaartjes van Apple’s producten lijken steeds hoger te worden. Maar als we Apple-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, werkt het bedrijf momenteel aan een goedkopere Apple TV. En die zou al in de tweede helft van dit jaar verschijnen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Goedkopere Apple TV

Kuo beweert dat Apple een goedkopere Apple TV wil lanceren om de ‘kostenstructuur te verbeteren’. Daar zal menig Apple-liefhebber vast blij om zijn. De Apple TV behoort namelijk tot een van de duurdere tv-kastjes op de markt en is daardoor niet echt een toegankelijk apparaat.

Kijk bijvoorbeeld naar het nieuwste model: de Apple TV 4K, waarvan de tweede generatie verscheen op 30 april 2021. Het prijskaartje? € 199 voor 32 GB en € 219 voor 64 GB aan geheugen. Ook de Apple TV HD is nog te koop en heb je al in huis voor € 159. Klopt het gerucht van Kuo, dan ben je later dit jaar in ieder geval minder kwijt dan voor de 4K-versie.


kooptip

Over een nieuwe Apple TV gesproken: vorig jaar beweerde Bloomberg nog dat Apple aan een geavanceerder model werkt. Het zou gaan om een nieuwe Apple TV met een slimme speaker, camera voor FaceTime en verschillende smarthome-functies. Maar deze zou ongetwijfeld juist voor een hoger prijskaartje over de toonbank gaan.

Waarom een lagere prijs?

Wat dit mysterieuze model goedkoper maakt, heeft Kuo niet onthuld. Een scenario is dat het kastje meer gaat lijken op een Chromecast. Oftewel: alleen streamen en apps downloaden. Als bonus zou dit Apple’s streamingdienst Apple TV+ een flinke boost geven.

Een andere mogelijke oorzaak is dat het toestel niet compatibel wordt met games. De huidige Apple TV 4K kan namelijk als game console worden gebruikt, allemaal dankzij de A12 Bionic-chip en Apple Arcade. Maar aangezien dit nooit een groot succes is geweest, lijkt het onnodig voor een goedkopere Apple TV.

Overigens zijn er nog tientallen redenen voor een lagere prijs te bedenken. Wat de oorzaak ook is, een goedkoper alternatief is natuurlijk altijd welkom.