Terug naar ‘Goedkopere Apple TV verschijnt later dit jaar’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Goedkopere Apple TV verschijnt later dit jaar’

Door Annemiek Lourensen16 mei 2022 09:522 min. leestijd2

De prijskaartjes van Apple’s producten lijken steeds hoger te worden. Maar als we Apple-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, werkt het bedrijf momenteel aan een goedkopere Apple TV. En die zou al in de tweede helft van dit jaar verschijnen.

goedkopere Apple TV

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Goedkopere Apple TV

Kuo beweert dat Apple een goedkopere Apple TV wil lanceren om de ‘kostenstructuur te verbeteren’. Daar zal menig Apple-liefhebber vast blij om zijn. De Apple TV behoort namelijk tot een van de duurdere tv-kastjes op de markt en is daardoor niet echt een toegankelijk apparaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kijk bijvoorbeeld naar het nieuwste model: de Apple TV 4K, waarvan de tweede generatie verscheen op 30 april 2021. Het prijskaartje? € 199 voor 32 GB en € 219 voor 64 GB aan geheugen. Ook de Apple TV HD is nog te koop en heb je al in huis voor € 159. Klopt het gerucht van Kuo, dan ben je later dit jaar in ieder geval minder kwijt dan voor de 4K-versie.

Over een nieuwe Apple TV gesproken: vorig jaar beweerde Bloomberg nog dat Apple aan een geavanceerder model werkt. Het zou gaan om een nieuwe Apple TV met een slimme speaker, camera voor FaceTime en verschillende smarthome-functies. Maar deze zou ongetwijfeld juist voor een hoger prijskaartje over de toonbank gaan.

Waarom een lagere prijs?

Wat dit mysterieuze model goedkoper maakt, heeft Kuo niet onthuld. Een scenario is dat het kastje meer gaat lijken op een Chromecast. Oftewel: alleen streamen en apps downloaden. Als bonus zou dit Apple’s streamingdienst Apple TV+ een flinke boost geven.

Een andere mogelijke oorzaak is dat het toestel niet compatibel wordt met games. De huidige Apple TV 4K kan namelijk als game console worden gebruikt, allemaal dankzij de A12 Bionic-chip en Apple Arcade. Maar aangezien dit nooit een groot succes is geweest, lijkt het onnodig voor een goedkopere Apple TV.

Overigens zijn er nog tientallen redenen voor een lagere prijs te bedenken. Wat de oorzaak ook is, een goedkoper alternatief is natuurlijk altijd welkom.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
René
Lezer
René

Toch heeft de Apple TV een merkwaardige “gewoonte”. Ook al is er nog ruim opslagruimte aanwezig, en heb ik o.a. (het downloaden van) de screensavers uitgezet, toch vindt de Apple TV dat “op gezette tijden” de caches van diverse apps gewist moeten worden. Natuurlijk doet hij dat alleen bij apps die je zelf uit de app store hebt gehaald. Als je met een app als Infuse werkt, de beste media speler voor de Apple TV die er is, en de enige niet-standaard app die ik gebruik, is dat ronduit frustrerend. Want Apple’s misplaatste opruimwoede betekent dat Infuse telkens zijn gehele… Lees meer »

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag René,

Meer mensen lijken hier last van te hebben met Infuse. Een app krijgt op de Apple TV helaas niet veel ruimte die permanent ingenomen mag worden. Zodra een andere app een flinke cache heeft, en dat kan iets van het systeem zijn of een app waarmee je tv kijkt of livestreamt van internet, dan heeft Infuse ‘pech’ en moet de database weggegooid worden. Andere streamingapps als Plex of Channels hebben hier blijkbaar minder last van.