Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple TV krijgt geïntegreerde speaker en camera’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple TV met speaker en camera


Lees verder na de advertentie

Een verrassend gerucht duikt vandaag op. Volgens het doorgaans zeer goed ingelichte Bloomberg ontwikkelt Apple een nieuw smarthome-product. Het gaat om een apparaat dat een Apple TV, slimme speaker en camera combineert.

Apple TV met speaker en camera

De camera en luidspreker van de settopbox zouden zich onder meer goed lenen bij videovergaderingen, waarbij het apparaat aangesloten is aan de televisie. Ook wil Apple verschillende smarthome-functies in het apparaat integreren.

Bestaande Apple TV-functies zijn er ook, dus je kunt er video naar streamen, of games mee spelen. De geïntegreerde luidspreker kan – net zoals bij de huidige HomePod – worden ingezet voor het afspelen van muziek en het gebruik Siri, de digitale assistent van Apple.


kooptip

‘Als het product wordt gelanceerd, is het het meest ambitieuze smarthome-aparaat van Apple tot nu toe’, schrijft Mark Gurman van Bloomberg. Hij benadrukt wel dat de ontwikkeling van de Apple TV met ingebouwde slimme speaker zich nog in de beginfase bevindt. Apple kan nog altijd besluiten om van een productlancering af te zien.

Speaker met touchscreen

Daarnaast heeft Apple plannen voor een ander nieuw product: een high-end luidspreker met touchscreen. Hierbij gaat het om een soort HomePod waarbij een iPad is aangesloten met een robotarm. Die volgt je wanneer je door de kamer beweegt. Dit klinkt allemaal bekend: Amazon heeft met de Echo Show al zoiets op de markt gezet.

Het gerucht over de nieuwe producten is enigszins verrassend, want vorige maand maakte Apple na tegenvallende verkopen bekend te stoppen met de verkoop van de originele HomePod. Nu lijkt het erop dat Apple zijn speaker-ambities niet helemaal opzij heeft gezet. Eerder verenigde Apple al de engineering-afdeling van de HomePod en Apple TV, wat al een aanwijzing was dat Apple de apparaten met elkaar wil combineren.

Zesde generatie Apple TV

Dat de Apple TV annex slimme speaker op de markt verschijnt, duurt waarschijnlijk nog jaren. Wel ziet het ernaar uit dat Apple dit jaar met een nieuwe Apple TV komt. Die is ook wel aan een opfrissing toe; de huidige versie dateert uit september 2017.

Naar verluidt heeft de zesde generatie Apple TV een veel krachtigere processor en beschikt hij over meer opslagcapaciteit. Ook zou de focus meer komen te liggen op het spelen van games.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg