Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple maakt werk van goedkope Apple Watch SE’

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

Bijna alle Apple-producten hebben naast de basisversie een Pro-variant. Zo heb je de keuze tot het goedkopere of geavanceerdere model. Bij de Apple Watch is dat nog steeds niet zo: daarvan verschijnt ieder jaar maar één versie. Vanaf volgend jaar kan dat anders zijn, want naar verluidt heeft Apple een goedkope Apple Watch SE in de maak.

Goedkope Apple Watch SE

Dit schrijft de vrij betrouwbare leaker Komiya op Twitter. Het zou gaan om een budget-smartwatch die gebaseerd is op de Apple Watch Series 3 uit 2017. Het ontwerp ziet er precies hetzelfde uit, de Digital Crown blijft bijvoorbeeld behouden. Wel is hij verkrijgbaar in één materiaalsoort: aluminium.

Aan de binnenkant beschikt het klokje over de nieuwste hardware. De S6-chip zit er bijvoorbeeld in, die ook bij de aankomende Apple Watch Series 6 wordt verwacht. Dit geldt ook voor de W4 Wireless Chip. Verder is de Apple Watch SE naar verluidt voorzien van bluetooth 5.0 (in plaats van 4.2) en is er een capaciteit van 16 GB.

Het zijn indrukwekkende specs, die het klokje erg toekomstbestendig maken. Het is een beetje hetzelfde verhaal als bij de iPhone SE. Die ziet er aan de buitenkant ook wat gedateerd uit, maar qua hardware doet hij nauwelijks onder voor ’s werelds duurste en krachtigste smartphones.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://twitter.com/komiya_kj/status/1295022233899814912/?s=20

Verwachte prijs

Konmiya verwacht dat Apple de goedkope Watch lanceert in maart 2021, dus we moeten er nog wel even op wachten. De prijs zou gelijk zijn aan de Apple Watch Series 3, die Apple nog steeds verkoopt. Bij dit klokje begint de prijs vanaf € 229. Voor de geavanceerde Apple Watch Series 5 betaal je bijna het dubbele: € 449.

Het is overigens niet voor het eerst dat we een gerucht als deze horen. Eerder had Apple-leaker Jon Prosser het al over een betaalbare Apple Watch die eraan zit te komen.  Mocht je uit zijn op een budgetvriendelijke Watch, dan loont het dus misschien om nog even te wachten. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze gratis Apple-nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!