Terug naar ‘Apple maakt werk van goedkope Apple Watch SE’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple maakt werk van goedkope Apple Watch SE’

Door Koen van Ekeren25 augustus 2020 09:212 min. leestijd3

Bijna alle Apple-producten hebben naast de basisversie een Pro-variant. Zo heb je de keuze tot het goedkopere of geavanceerdere model. Bij de Apple Watch is dat nog steeds niet zo: daarvan verschijnt ieder jaar maar één versie. Vanaf volgend jaar kan dat anders zijn, want naar verluidt heeft Apple een goedkope Apple Watch SE in de maak.

Apple Watch Series 3

Goedkope Apple Watch SE

Dit schrijft de vrij betrouwbare leaker Komiya op Twitter. Het zou gaan om een budget-smartwatch die gebaseerd is op de Apple Watch Series 3 uit 2017. Het ontwerp ziet er precies hetzelfde uit, de Digital Crown blijft bijvoorbeeld behouden. Wel is hij verkrijgbaar in één materiaalsoort: aluminium.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aan de binnenkant beschikt het klokje over de nieuwste hardware. De S6-chip zit er bijvoorbeeld in, die ook bij de aankomende Apple Watch Series 6 wordt verwacht. Dit geldt ook voor de W4 Wireless Chip. Verder is de Apple Watch SE naar verluidt voorzien van bluetooth 5.0 (in plaats van 4.2) en is er een capaciteit van 16 GB.

Het zijn indrukwekkende specs, die het klokje erg toekomstbestendig maken. Het is een beetje hetzelfde verhaal als bij de iPhone SE. Die ziet er aan de buitenkant ook wat gedateerd uit, maar qua hardware doet hij nauwelijks onder voor ’s werelds duurste en krachtigste smartphones.

Verwachte prijs

Konmiya verwacht dat Apple de goedkope Watch lanceert in maart 2021, dus we moeten er nog wel even op wachten. De prijs zou gelijk zijn aan de Apple Watch Series 3, die Apple nog steeds verkoopt. Bij dit klokje begint de prijs vanaf € 229. Voor de geavanceerde Apple Watch Series 5 betaal je bijna het dubbele: € 449.

Het is overigens niet voor het eerst dat we een gerucht als deze horen. Eerder had Apple-leaker Jon Prosser het al over een betaalbare Apple Watch die eraan zit te komen.  Mocht je uit zijn op een budgetvriendelijke Watch, dan loont het dus misschien om nog even te wachten. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze gratis Apple-nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mickey
Lezer
Mickey

En wat gaat die SE versie nu kosten? Dat staat nu net weer niet vermeld.

Henk Philipsen
Lezer
Henk Philipsen

Even goed lezen, staat er wel degelijk bij.