Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Helaas: deze app schittert opnieuw door afwezigheid op de iPad

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
DAgboek

Afgelopen maandag heeft Apple iPadOS 18 voor de iPad aangekondigd. Met Apple’s eigen AI (Apple Intelligence), een handige wachtwoorden-app en een vernieuwd thuisscherm. Maar één app die we zeker verwacht hadden, schitterde helaas door afwezigheid.

Lees verder na de advertentie

Deze app moet je missen

Vorig jaar introduceerde Apple een nieuwe iPhone-app genaamd Dagboek met de lancering van iOS 17. Deze app is speciaal ontworpen voor het vastleggen dagelijkse ervaringen en gedachten. Helaas was deze handige app toen niet beschikbaar voor de iPad, tot teleurstelling van veel iPad-gebruikers.

We waren er toen vrijwel zeker van dat Dagboek dit jaar met iPadOS 18 zijn debuut zou maken op de iPad. Het gebeurt wel vaker dat grote nieuwe functies eerst verschijnen op de iPhone, en dan pas een jaartje later op de iPad. De afgelopen jaren was dat bijvoorbeeld ook het geval met widgets op het thuisscherm en later het aanpasbare vergrendelscherm.

Maar je raadt het al: tijdens de keynote werd er met geen woord gerept over de Dagboek-app voor de iPad. Inmiddels weten we zeker dat er geen iPad-dagboek gaat komen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De Dagboek-app biedt gebruikers de mogelijkheid om hun dagelijkse gedachten, gebeurtenissen en herinneringen vast te leggen. Het is een handige en intuïtieve app die perfect zou passen bij het grotere scherm van de iPad. Natuurlijk zijn er genoeg alternatieven voor een dagboek-app te vinden in de App Store, maar de officiële Dagboek-app van Apple biedt een naadloze integratie met andere Apple-diensten en -apps.

Wél updates voor de iPhone

Ondertussen werkt Apple wel nog steeds aan de Dagboek-app op de iPhone. Met iOS 18 mag je verschillende verbeteringen verwachten. Zo kun je straks vanuit Dagboek je gemoedstoestand vastleggen, is er een Dagboek-widget en kun je je aantekeningen exporteren en printen. Ook is er een nieuwe pagina met statistiekjes: hierin zie je bijvoorbeeld hoeveel dagen je achtereen hebt geschreven in je Dagboek.

Op de hoogte blijven van alle Apple-updates? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Rekenmachine-app is wel present …

Een schrale troost voor iPad-gebruikers is dat een andere langverwachte app, de Rekenmachine, nu wel beschikbaar is op de iPad met iPadOS 18. Jarenlang was het een raadsel waarom de iPad geen ingebouwde rekenmachine had, terwijl de iPhone dit wel altijd heeft gehad. De nieuwe iPad Rekenmachine heeft zelfs iets extra’s te bieden: ondersteuning voor de Apple Pencil zodat je je sommen en formules gewoon op kunt schrijven.