Terug naar iPadOS 13.5.5 introduceert functietoetsen voor Magic Keyboard
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPadOS 13.5.5 introduceert functietoetsen voor Magic Keyboard

Door Sven Lamers8 juni 2020 14:132 min. leestijd0

Apple’s toetsenborden voor de iPad hebben nooit functietoetsen. Hierdoor zijn sommige functies moeilijk bereikbaar, vooral als je echt alleen het toetsenbord en trackpad wilt gebruiken. In de bèta van iPadOS 13.5.5 lijkt er nu een oplossing voor te komen.

Of het nu komt omdat Apple gewicht of ruimte wil besparen, het maakt eigenlijk niet uit. De eigen toetsenborden van het bedrijf voor de iPad hebben nooit functietoetsen, en daar balen veel gebruikers in het dagelijks leven van. De helderheid van het scherm regelen of het volgende nummer afspelen krijg je zonder functietoetsen namelijk slechts met moeite voor elkaar.

Magic Keyboard 2020

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Onhandig op de iPad

Het probleem geldt zowel voor het oude Smart Keyboard Folio als voor het gloednieuwe Magic Keyboard voor de iPad Pro met 11- of 12,9-inch beeldscherm. Andere fabrikanten zoals Logitech of Brydge hebben op hun toetsenborden wel functietoetsen, dus daar heb je het probleem niet. Maar met de komende versie van iPadOS is er goed nieuws voor mensen met een Apple-toetsenbord. Apple is namelijk van plan om nieuwe toetscombinaties te integreren die de ontbrekende hardwaretoetsen gedeeltelijk zullen vervangen.

Zoals 9to5Mac in de code voor de bètaversie van iPadOS 13.5.5 heeft ontdekt, zullen er sneltoetsen zijn voor functies die momenteel alleen toegankelijk zijn via functietoetsen – of omslachtig via Instellingen en Bedieningspaneel. Dat betreft bijvoorbeeld het snel aanpassen van de schermhelderheid, maar ook andere functies zoals het regelen van de toetsenbordverlichting op het Magic Keyboard.

Toetsen zelf toewijzen

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de nieuwe toetscombinaties te activeren. Bovendien is het nog niet duidelijk of je de sneltoetsen zelf kunt instellen of dat je vastzit aan (nog onbekende) Apple-toetscombinaties. De functies zijn natuurlijk al via het toetsenbord te regelen, maar alleen als je toetsenbord ook functietoetsen heeft. Op het scherm verschijnt dan dezelfde weergave van de helderheid als op macOS.

In iPadOS 13 heeft Apple het voor het eerst mogelijk gemaakt om de verschillende toetsen een andere functie te geven. Dit gebeurt via de Instellingen-app. Zo kun je bijvoorbeeld de wereldboltoets veranderen in een thuisknop. Laatstgenoemde ontbreekt op ook het Magic Keyboard en het Smart Keyboard Folio ontbreekt. Op die manier kun je zelfs een Esc-knop instellen.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar