Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Flitsmeister is nu ook een parkeerapp: zo werkt het

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
Flitsmeister betaald parkeren


Lees verder na de advertentie

Veel weggebruikers hebben het populaire Flitsmeister op de iPhone staan. Vooral vanwege één handigheidje: de app waarschuwt je voor mobiele flitsers en flitspalen. Nu is er nog een goede reden om de app te gebruiken, want je kunt met Flitsmeister betaald parkeren.

Flitsmeister betaald parkeren

Flitsmeister betaald parkeren

In de nieuwste versie van Flitsmeister (9.4) vind je de parkeerfunctie. Wanneer je je locatie toestaat, herkent de app het als je in een parkeerzone staat. Met een melding krijg je dan de vraag of je een parkeeractie wilt starten.

De app merkt het ook wanneer je weer gaat rijden. In een notificatie vraagt de app dan of je de parkeeractie wilt stoppen – wel zo fijn als je dit bent vergeten. In een groot aantal Nederlandse steden (90) is de app beschikbaar; de complete lijst vind je op de website van Flitsmeister. Belgische steden zijn er niet, maar die volgen waarschijnlijk nog.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Per parkeersessie betaal je 25 cent aan transactiekosten. Even spieken bij concurrerende parkeerapps en we zien dat dat vrij voordelig is: bij YellowBrick, ParkMobile en Parkline betaal je meer. Bij ANWB Parkeren zijn de transactiekosten 10% van de parkeerkosten: minimaal 15 cent en maximaal 40 cent per parkeeractie.

Betaald parkeren met Flitsmeister

Zo schakel je betaald parkeren in:

  • Tik linksboven op de drie horizontale streepjes.
  • Kies ‘Parkeren>Parkeren inschakelen’.
  • Tik op ‘Aanmelden bij 4411’ en maak een account aan. Voeg een betaalmethode toe; dit kan via automatische incasso of met je creditcard.
  • Vul het kenteken van je auto in.

Vanaf nu kun je betaald parkeren met Flitsmeister:

  • Tik linksboven op de drie horizontale streepjes.
  • Kies ‘Start parkeeractie’. Flitsmeister gebruikt je locatie om je parkeerzone te vinden. Via de zoekfunctie rechtsboven kun je de parkeerzone ook handmatig invullen door de zoekcode in te voeren.
  • Kies ‘Start parkeeractie’. Rijd je een keer met een andere auto? Dan kun je in dit venster ook je kenteken aanpassen.

Welke parkeerapp gebruik jij?