Terug naar Flexgate opgelost: Apple gebruikt langere kabels in MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Flexgate opgelost: Apple gebruikt langere kabels in MacBook Pro

Door Sven Lamers6 maart 2019 09:262 min. leestijd1

Eind januari schreven wij over Flexgate. Dit is een probleem van de MacBook Pro waarbij de beeldschermkabels in het scharnier stukgaan door openen en sluiten van de laptop. Dit zorgt eerst voor storingen in de achtergrondverlichting.  Later kan het zelfs de oorzaak zijn voor een falend scherm.

Maar het lijkt erop dat Apple dit probleem al stilletjes heeft opgelost. Bij het openschroeven van een MacBook Pro uit de 2018-serie hebben de reparatie-experts van iFixit ontdekt dat Apple nu een langere kabel gebruikt om het moederbord met het scherm te verbinden. Of daadwerkelijk alle modellen uit de 2018-serie deze langere kabel al hebben, is niet bekend. Misschien zijn het ook alleen nieuw gemaakte Macs.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

2 mm langere flexkabel

Hoewel Apple het probleem nooit officieel heeft herkend, werd het blijkbaar wel aangepakt. iFixit kwam erachter toen het een reactie op het forum van MacRumors zag. Hier laat een gebruiker weten dat in zijn MacBook een langere kabel gebruikt werd. Vervolgens ging iFixit het bevestigen met behulp van zijn eigen Macs.

Zowel in de 13-inch als 15-inch MacBook Pro wordt nu een 2 mm langere kabel gebruikt. Dat lijkt op papier niet veel, maar is toch voldoende om ervoor te zorgen dat de kabel tijdens het openen en sluiten niet helemaal gestrekt wordt en ook niet in aanraking komt met andere onderdelen. Op die manier slijt de kabel niet en gaat die ook niet stuk.

Dure reparatie

Het ergste aan Flexgate is de dure reparatie. Eigenlijk hoeft er alleen een kabel vervangen te worden, maar omdat deze vastzit aan het display, krijg je meteen een beeldscherm erbij. Gebruikers uit de VS melden reparatieprijzen van 600 tot 700 dollar. Maar Apple’s beleid wat het probleem betreft is ook niet helemaal eenduidig, want andere gebruikers melden ook dat ze gratis een nieuwe display kregen.

En met een oudere Mac?

De nieuwste MacBook Pro’s hebben dus geen last meer van Flexgate, maar oudere zijn natuurlijk nog steeds kwetsbaar. Omdat het probleem normaliter ver na de twee jaar garantie optreedt, moet je hopen op coulance van Apple. Er is al een petitie om Apple zover te krijgen een officieel reparatieprogramma te starten.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Johan
Lezer
Johan

Helaas, langere flexkabels leiden ook tot problemen in de 2018 en 2019 modellen. Het is wachten tot nieuwere modellen ook met bosjes tegelijk uitvallen.