Terug naar Firmware-update AirPods Pro: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Firmware-update AirPods Pro: dit moet je weten

Door Daan Jeuken15 november 2019 11:432 min. leestijd0

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor de AirPods Pro. Een firmware-update verbetert de prestaties en veiligheid – je hoeft geen nieuwe functies te verwachten. Klinkt saai maar noodzakelijk … en dat is het ook. Maar gelukkig houdt Apple je uit de wind.

AirPods Pro case

Update AirPods installeren

Meestal moet je firmware-updates installeren via een app, moet je dit handmatig aanslingeren en kun je dan je apparaat een tijdje niet gebruiken. Denk aan het AirPort-configuratieprogramma voor Apple’s (wijlen) routers, of updates voor speakers of koptelefoons. Voor de AirPods bestaat geen app, maar dat hoeft ook niet. De update gebeurt namelijk volledig automatisch. Het is zelfs niet helemaal duidelijk wanneer de update plaatsvindt, maar het lijkt erop dat hij wordt binnengehaald zodra jij je AirPods Pro verbindt met je iPhone of iPad en wordt geïnstalleerd zodra de dopjes in de case zitten en die opgeladen wordt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Firmware controleren

Super handig natuurlijk dat Apple je niet lastigvalt met de firmware-update, maar controlfreaks en mensen met licht autistische trekjes (wie niet) willen dan weten of de installatie al is voltooid of niet. Ook aan die mensen is gedacht. Ga in de app Instellingen (op het apparaat dat verbonden is met de AirPods Pro) naar ‘Algemeen>Info’, scrol naar beneden naar AirPods Pro (ongeveer op 3/4)  en je ziet daar de firmwareversie. 2B584 is de oude versie, 2B588 is de update. Is deze nog niet geïnstalleerd? Wacht geduldig af.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

Kan ik iets verkeerd doen?

Apple ontzorgt dus volledig, maar dat levert ook vragen op. Hoe weet je of de dopjes aan het updaten zijn? En kun je ze gewoon uit de case halen en weer terugstoppen, of verstoor je dan iets? Ons antwoord: vergeet die hele update maar gewoon. Het is niet interessant, je hoeft er niets voor te doen en je kunt het niet tegenhouden of verpesten. Dus zet maar gewoon een lekker muziekje op. 

AirPods Pro review

De AirPods Pro zijn het langverwachte grote broertje van de AirPods. De belangrijkste nieuwe functionaliteit is noise cancelling en beter geluid. Benieuwd wat wij ervan vinden? Je leest het in onze AirPods Pro review.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar