Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Firmware-update AirPods Pro: dit moet je weten

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
update AirPods installeren


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor de AirPods Pro. Een firmware-update verbetert de prestaties en veiligheid – je hoeft geen nieuwe functies te verwachten. Klinkt saai maar noodzakelijk … en dat is het ook. Maar gelukkig houdt Apple je uit de wind.

AirPods Pro case

Update AirPods installeren

Meestal moet je firmware-updates installeren via een app, moet je dit handmatig aanslingeren en kun je dan je apparaat een tijdje niet gebruiken. Denk aan het AirPort-configuratieprogramma voor Apple’s (wijlen) routers, of updates voor speakers of koptelefoons. Voor de AirPods bestaat geen app, maar dat hoeft ook niet. De update gebeurt namelijk volledig automatisch. Het is zelfs niet helemaal duidelijk wanneer de update plaatsvindt, maar het lijkt erop dat hij wordt binnengehaald zodra jij je AirPods Pro verbindt met je iPhone of iPad en wordt geïnstalleerd zodra de dopjes in de case zitten en die opgeladen wordt.

Firmware controleren

Super handig natuurlijk dat Apple je niet lastigvalt met de firmware-update, maar controlfreaks en mensen met licht autistische trekjes (wie niet) willen dan weten of de installatie al is voltooid of niet. Ook aan die mensen is gedacht. Ga in de app Instellingen (op het apparaat dat verbonden is met de AirPods Pro) naar ‘Algemeen>Info’, scrol naar beneden naar AirPods Pro (ongeveer op 3/4)  en je ziet daar de firmwareversie. 2B584 is de oude versie, 2B588 is de update. Is deze nog niet geïnstalleerd? Wacht geduldig af.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Kan ik iets verkeerd doen?

Apple ontzorgt dus volledig, maar dat levert ook vragen op. Hoe weet je of de dopjes aan het updaten zijn? En kun je ze gewoon uit de case halen en weer terugstoppen, of verstoor je dan iets? Ons antwoord: vergeet die hele update maar gewoon. Het is niet interessant, je hoeft er niets voor te doen en je kunt het niet tegenhouden of verpesten. Dus zet maar gewoon een lekker muziekje op. 

AirPods Pro review

De AirPods Pro zijn het langverwachte grote broertje van de AirPods. De belangrijkste nieuwe functionaliteit is noise cancelling en beter geluid. Benieuwd wat wij ervan vinden? Je leest het in onze AirPods Pro review.