Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom jouw Formule 1-livestream het vandaag mogelijk niet doet

Auteur: Koen van Ekeren
6 reacties
Formule 1 livestream

‘Deze uitzending wordt al bekeken op een ander apparaat’: het is een melding die veel Formule 1-liefhebbers vandaag zullen zien. Het is met Viaplay namelijk niet langer mogelijk vanuit verschillende IP-adressen naar dezelfde F1-livestream te kijken.

Formule 1 livestream werkt niet met twee IP-adressen

Sinds maandag 26 februari zijn de regels voor het delen van een Viaplay account strenger geworden. Je kunt alleen nog naar dezelfde livestream kijken op twee verschillende apparaten als je allebei in hetzelfde huishouden bent.

Deel jij je Viaplay-account met iemand die ergens anders woont, en die dus verbonden is met een ander IP-adres? Dan is het niet langer mogelijk om tegelijk te kijken naar de livestream van bijvoorbeeld de kwalificatie of de race. De persoon die de streaming heeft gestart, mag blijven kijken. De ander krijgt een melding te zien waarin staat dat het kijken vanuit twee locaties niet mogelijk is.

Goedkoper jaarabonnement

Wil je toch Formule 1 blijven kijken, dan kun je twee dingen doen. De eerste: jij of je vriend sluit een eigen Viaplay-abonnement af. Er is een tijdelijke actie waarbij je maandelijks € 12,79 per maand betaalt, in plaats van de normale prijs van € 15,99. De actie loopt tot en met 11 maart.

Wat je ook kunt doen, is gebruikmaken van het F1 TV Pro-account dat je nu gratis bij je Viaplay-abonnement krijgt. De tweede persoon kan er in dat geval voor kiezen om de F1-livestream bij F1 TV Pro te bekijken; dit is de officiële streamingdienst van de Formule 1. Het Nederlands commentaar is daar ook beschikbaar, maar je moet wel de voor- en nabeschouwing van Viaplay missen.

Zo maak je als Viaplay-abonnee een account aan bij F1 TV Pro:

  1. Maak op deze pagina van F1 TV Pro een account aan. Heb je al een account, log dan in.
  2. Klik op ‘Synchroniseer Mijn Account’.
  3. Je wordt nu doorgestuurd naar Viaplay. Log daar in en je hebt toegang tot de content van F1 TV Pro.