Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Viaplay account delen is nu moeilijker: zo omzeil je de regels

Auteur: Koen van Ekeren
10 reacties
Viaplay account delen

Je Viaplay account delen is vanaf nu moeilijker geworden. Voorheen kon je nog vanuit twee verschillende locaties naar dezelfde livestream kijken (zoals Formule 1), maar dit is niet meer mogelijk. Er is wel een manier om de nieuwe regels te omzeilen.

Lees verder na de advertentie

Viaplay account delen

Tot nu toe was het makkelijk om een Viaplay-account met iemand te delen. Je kon je op tot 5 apparaten aanmelden met je account en het was mogelijk om op twee verschillende locaties naar dezelfde livestream te kijken.

Vanaf 26 februari zit dat er niet meer in, want Viaplay heeft de voorwaarden aangepast. Je kunt straks alleen nog hetzelfde sportevenement (zoals een Formule 1-race) bekijken op twee apparaten als je verbonden bent met hetzelfde IP-adres. Dit betekent dat je allebei in hetzelfde huishouden moet zijn om via twee schermen te kijken.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Kijk je bijvoorbeeld Formule 1 in de woonkamer, terwijl iemand anders de race streamt vanuit de slaapkamer, dan kan dat nog steeds. Maar deel jij het account met iemand die dezelfde race of voetbalwedstrijd vanuit een andere locatie kijkt, dan is dat niet meer mogelijk.

Het apparaat dat de streaming heeft gestart, mag in dat geval blijven kijken. De andere persoon krijgt een pop-up te zien waarin staat het kijken vanuit twee locaties niet mogelijk is. Wel mag je vanuit twee locaties naar verschillende streams kijken. Kijk jij Formule 1, maar de vriend met wie je het Viaplay-account deelt naar voetbal, dan kan dat nog steeds. Ook streams die niet live zijn (zoals films of programma’s) zijn vanuit verschillende IP-adressen te streamen.

Nieuwe Viaplay regels samengevat

Samengevat zijn dit dus de nieuwe regels voor het delen van een Viaplay-account:

  • Je kunt alleen nog dezelfde live sportevenementen bekijken op twee schermen als je verbonden bent met hetzelfde IP-adres.
  • Wel mag je vanuit twee IP-adressen verschillende sportevenementen streamen, of naar streams kijken die niet live zijn, zoals films.
  • De nieuwe Viaplay-regels zijn op 26 februari ingegaan.

Viaplay-regels voor delen account omzeilen

Heb je Viaplay voornamelijk voor Formule 1, dan is er een manier om via één account tóch samen vanuit twee locaties naar een Grand Prix te kijken. Nieuw is namelijk dat je in 2024 bij een Viaplay-abonnement ook toegang hebt tot F1 TV Pro. Dit is de officiële streamingdienst van de Formule 1.

De tweede persoon kan in dat geval ervoor kiezen om de Formule 1-livestream bij F1 TV Pro te kijken. Het Nederlands commentaar van Viaplay is daar ook beschikbaar, dus wat dat betreft verandert er weinig. Wel moet je de voor- en nabeschouwing van Viaplay missen.

Zo maak je als Viaplay-abonnee een account aan bij F1 TV Pro:

  1. Maak via deze pagina van F1 TV Pro een account aan. Heb je al een account, log dan in.
  2. Klik op ‘Synchroniseer Mijn Account’.
  3. Je wordt nu doorgestuurd naar Viaplay. Log daar in en je hebt toegang tot de content van F1 TV Pro.

Met Ă©Ă©n Viaplay-account samen naar Premier League-voetbal, darts of andere live-evenementen van Viaplay kijken zit er helaas niet meer in. In dat geval zul je aan een extra Viaplay-abonnement moeten geloven. Standaard betaal je 15,99 euro per maand, maar er is nu een Viaplay aanbieding waardoor je 20 procent voordeliger uit bent. De actie loopt nog tot en met woensdag 28 februari, dus wees er op tijd bij.