Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Nieuwe iPads laten nóg langer op zich wachten: wanneer komen ze?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Eerste nieuwe iPads 2024

De eerste nieuwe iPads van 2024 verschijnen nu nóg later dan in eerste instantie werd verwacht. Wanneer kondigt Apple ze aan, en wat maakt ze zo ‘nieuw’?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Eerste nieuwe iPads 2024

Apple, ken je de iPad nog? Het lijkt wel alsof het bedrijf hun tablet compleet is vergeten. Het ‘nieuwste’ model – de 10e generatie iPad – verscheen in oktober 2022. En in 2023 heerste er al helemaal een iPad-droogte: dit was het eerste jaar sinds de release van Apple’s allereerste tablet dat Apple überhaupt geen nieuw model uitbracht.

kooptip

Gelukkig gingen er eind vorig jaar veel geruchten dat de iPad in 2024 wél in het zonnetje zou worden gezet, te beginnen met een nieuwe iPad Pro en iPad Air. Die zouden in maart verschijnen, aldus een aantal bekende Apple-leakers. Maar dat bleek later toch niet te kloppen. Enkele weken terug werd nog gesproken van april, maar ook deze maand lijkt nu te zijn uitgesloten.

Sinds afgelopen weekend hebben we onze hoop gevestigd op de tweede week van mei, met dank aan Mark Gurman van Bloomberg. Volgens bronnen van deze Apple-kenner vindt de release namelijk plaats in de week van 6 mei. Maar hij heeft meer bewijs: Gurman schrijft dat de fysieke Apple Stores zich voorbereiden op de komst van nieuwe promotiematerialen, die later die week zullen verschijnen. En dat is doorgaans een teken dat er een nieuw product aankomt. In dit geval moeten dat haast de nieuwe iPads zijn.

Wat is er nieuw?

De nieuwe iPads beloven behoorlijk vernieuwend te worden, vooral de iPad Pro 2024. Dit wordt namelijk de allereerste iPad met een oled-scherm. Het display krijgt daardoor meer contrast, kleuren worden beter, en de schermhelderheid wordt verhoogd. Ook gaan er geruchten over dunnere schermranden, een selfiecamera die horizontaal is opgesteld, draadloos opladen met MagSafe en zelfs de mogelijkheid om voor een mat scherm te kiezen. Wel komt de iPad Pro 2024 weer in dezelfde formaten als voorheen, namelijk 11 inch en 12,9 inch.

Ook de nieuwe iPad Air 2024 brengt wat vernieuwingen met zich mee. Zo wordt hij uitgerust met een superkrachtige M2-chip, en ook bij dit model wordt de selfiecamera horizontaal opgesteld. Maar dat niet alleen: naar verluidt komt er naast het reguliere model van 10,9 inch óók een 12,9 inch versie van de iPad Air. Daardoor kun je voor het eerst een grote iPad kopen zonder de meerprijs van een Pro-model te betalen.

Ook verwachten we wat nieuwe iPad-accessoires, tegelijkertijd met de release van de nieuwe iPads. Denk maar aan een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro, met een groter trackpad en een behuizing rondom de toetsen die gemaakt is van aluminium. En er gaan geruchten over een nieuwe Apple Pencil, die je mogelijk kunt bedienen door hem te knijpen.

Wil je op de hoogte worden gebracht van de release van de nieuwe iPads? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!