Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eerste iPhone 2019 geruchten duiken op: drie nieuwe toestellen

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
eerste iPhone 2019 geruchten


Lees verder na de advertentie

De iPhone XS is nog maar net uit, maar de eerste geruchten over de nieuwe iPhones van 2019 gaan alweer rond. En die zijn interessant, want ze komen af van de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij voorspelt dat Apple in 2019 wederom drie nieuwe iPhones lanceert, die dezelfde formaten hebben als de huidige line-up.

iPhone Xs (Max) en Xr

iPhone 2019 geruchten

Met het bericht zet Kuo de geruchtenstroom over de nieuwe iPhones in gang. Dat deed hij vorig jaar ook. We citeren een artikel van november 2017: ‘De bekende analist Ming-Chi Kuo beweert dat Apple drie nieuwe iPhone-modellen in 2018 lanceert. Twee versies hebben een oled-scherm van 5,8 en 6,5 inch (de iPhone XI en XI Plus?) en op de andere – goedkopere – variant prijkt een 6,1 inch led-scherm.’


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

En inderdaad: negen maanden later onthulde Apple precies wat Kuo voorspelde. Dit keer zijn zijn verwachtingen iets minder spectaculair. Hij rekent op een vergelijkbare iPhone line-up in 2019, met twee duurdere oled-modellen van 5,8 en 6,5 inch. Daarnaast zou de iPhone XR een opvolger krijgen, die wederom een lcd-scherm van 6,1 inch heeft.

Het is de eerste keer dat we iets concreets horen over de schermformaten van iPhone 2019-modellen. Omdat het bij de iPhones van dit jaar ging om een S-update, worden er meer vernieuwingen verwacht bij de iPhone 2019. Eerder spraken geruchten al over een iPhone met drie camera’s aan de achterkant.

iPhone XR populair

Kuo doet ook voorspellingen over de verkoop van de iPhone XR. Hij gelooft dat dit model – die op de iPhone X lijkt, maar een stuk goedkoper is – een stuk gewilder is dan de iPhone 8 van vorig jaar. In het laatste kwartaal van dit jaar rekent Kuo op 36-38 miljoen zendingen van de iPhone XR. Het totaal aantal zendingen ligt ongeveer op 78-83 miljoen. Daarmee zou de iPhone XR een belangrijke schakel zijn in Apple’s iPhone-omzet, die dit jaar met zo’n 10 procent zou toenemen.