Terug naar Eerste iPhone 2019 geruchten duiken op: drie nieuwe toestellen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste iPhone 2019 geruchten duiken op: drie nieuwe toestellen

Door Koen van Ekeren16 oktober 2018 11:542 min. leestijd2

De iPhone XS is nog maar net uit, maar de eerste geruchten over de nieuwe iPhones van 2019 gaan alweer rond. En die zijn interessant, want ze komen af van de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij voorspelt dat Apple in 2019 wederom drie nieuwe iPhones lanceert, die dezelfde formaten hebben als de huidige line-up.

iPhone Xs (Max) en Xr

iPhone 2019 geruchten

Met het bericht zet Kuo de geruchtenstroom over de nieuwe iPhones in gang. Dat deed hij vorig jaar ook. We citeren een artikel van november 2017: ‘De bekende analist Ming-Chi Kuo beweert dat Apple drie nieuwe iPhone-modellen in 2018 lanceert. Twee versies hebben een oled-scherm van 5,8 en 6,5 inch (de iPhone XI en XI Plus?) en op de andere – goedkopere – variant prijkt een 6,1 inch led-scherm.’

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

En inderdaad: negen maanden later onthulde Apple precies wat Kuo voorspelde. Dit keer zijn zijn verwachtingen iets minder spectaculair. Hij rekent op een vergelijkbare iPhone line-up in 2019, met twee duurdere oled-modellen van 5,8 en 6,5 inch. Daarnaast zou de iPhone XR een opvolger krijgen, die wederom een lcd-scherm van 6,1 inch heeft.

Het is de eerste keer dat we iets concreets horen over de schermformaten van iPhone 2019-modellen. Omdat het bij de iPhones van dit jaar ging om een S-update, worden er meer vernieuwingen verwacht bij de iPhone 2019. Eerder spraken geruchten al over een iPhone met drie camera’s aan de achterkant.

iPhone XR populair

Kuo doet ook voorspellingen over de verkoop van de iPhone XR. Hij gelooft dat dit model – die op de iPhone X lijkt, maar een stuk goedkoper is – een stuk gewilder is dan de iPhone 8 van vorig jaar. In het laatste kwartaal van dit jaar rekent Kuo op 36-38 miljoen zendingen van de iPhone XR. Het totaal aantal zendingen ligt ongeveer op 78-83 miljoen. Daarmee zou de iPhone XR een belangrijke schakel zijn in Apple’s iPhone-omzet, die dit jaar met zo’n 10 procent zou toenemen.

Meer weten over iPhone XR?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Profeet
Lezer
Profeet

“Een stuk goedkoper”? Het scheelt nog geen 100€. Ik hoor juist van verschillende kanten dat de Xr volledig gaat floppen gezien de prijs voor een kwalitatief mindere iPhone dan de X. Ik overweeg zelf nu ook een 8 te halen in plaats van de Xr. Hoop dat de prijs zal dalen zodra de Xr officieel uitkomt.

Kevin De Smet
Lezer
Kevin De Smet

XS is 1159€ en de XR 859€ dus wel 300€ verschil hoor.