Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Eerste iPad van 2024 komt al in het voorjaar: dit is hem

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Eerste iPad 2024

De iPad heeft in 2023 maar weinig aandacht gekregen, maar naar verluidt krijgen alle modellen volgend jaar een upgrade. En de eerste iPad verschijnt al in het voorjaar van 2024. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPad en nieuwe producten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPads 2023?

Het afgelopen jaar heeft Apple weer heel wat nieuwe producten onthuld. De iPhone 15, de Apple Watch Series 9, de iMac 2023 – noem maar op. En met de Apple Vision Pro is er voor het eerst in jaren zelfs een compleet nieuwe productcategorie.

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar Apple had dit jaar ook nog een ondergewaardeerd kindje: de iPad. Er is in 2023 geen enkele nieuwe versie van deze tablet verschenen – het meest recente model is de iPad 2022. Sterker nog, 2023 is het eerste jaar sinds de iPad werd aangekondigd dat er geen enkel nieuw model werd uitgebracht.

2024 belooft dan ook hét jaar van de iPad te worden. Naar verluidt krijgen alle modellen een upgrade – van de iPad mini tot de iPad Pro. Maar welke iPad is als eerste aan de beurt, en in welk deel van 2024 kun je een onthulling verwachten? Daarover weten we nu meer.

Eerste iPad 2024

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo is de iPad Air als eerste aan de beurt. Specifiek in het eerste kwartaal van 2024. Hij schrijft dat er twee modellen komen: een nieuwe versie van het 10,9-inch model, en een nieuw model met een 12,9-inch LCD-scherm. Laatstgenoemde krijgt echter niet de mini-LED technologie die de huidige iPad Pro wel heeft.

De andere iPads volgen later in 2024. Zo verwacht Kuo in het tweede kwartaal een iPad Pro: volgens hem komt er zowel een 11- als 13-inch versie, inclusief nieuwe behuizing en een M3-chip. Als laatste op de kalender staan een nieuwe iPad mini en 11e generatie instap-iPad. De iPad 2021 wordt daardoor eindelijk uit Apple’s assortiment gekickt: er is al een iPad 2022, maar je kunt het vorige model nog steeds kopen via Apple’s website.