Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eerste iPad van 2024 is uit – en dat is pas het begin

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iPad Air 2024 prijs

De iPad heeft in 2023 maar weinig aandacht gekregen, maar 2024 moet het jaar van de iPad worden! Naar verluidt krijgen alle modellen dit jaar een upgrade. Apple is daarmee al begonnen: de eerste iPad van 2024 is inmiddels een feit.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPad en nieuwe producten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPads 2023 bleven uit

Vorig jaar verschenen de iPhone 15, de Apple Watch Series 9, de iMac 2023 – noem maar op. En met de Apple Vision Pro is er voor het eerst in jaren zelfs een compleet nieuwe productcategorie.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Maar Apple had ook nog een ondergeschoven kindje: de iPad. Er is in 2023 geen enkele nieuwe versie van deze tablet verschenen – de iPad 2022 bleef anderhalf jaar de allernieuwste iPad. 2023 is het eerste jaar sinds de iPad werd aangekondigd dat er geen enkel nieuw model werd uitgebracht.

2024 belooft dan ook hét jaar van de iPad te worden. Naar verluidt krijgen alle modellen een upgrade – van de iPad mini tot de iPad Pro. Apple is inmiddels goed van start gegaan met de aankondiging van twee nieuwe iPads, maar daar blijft het vast niet bij!

Eerste iPad 2024 is pas het begin

In mei heeft Apple dan eindelijk de eerste iPad van 2024 aangekondigd. Of iPad: iPads! Apple verraste ons tijden een Apple-event in het voorjaar met maar liefst twee nieuwe iPads. Ten eerste een iPad Pro 2024 met voor het eerst een oled-scherm en een futuristische M4-chip. Ten tweede een iPad Air 2024, die er voor het eerst in twee maten is en wordt aangestuurd door een M2-chip. Beide liggen sinds 15 mei 2022 in de winkels.

Dit is pas het begin: we verwachten dit jaar nog meer iPads. Het instapmodel iPad is al anderhalf jaar niet meer vernieuwd. De iPad mini, Apple’s kleinste iPad, heeft zelfs al sinds 2021 geen upgrade meer gehad. Beide modellen zullen dit jaar nog aan de beurt komen. Wil jij dan als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en we praten je helemaal bij:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!