Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Apple’s nieuwe bedrade oortjes hebben deze geheime functie

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
EarPods geheime functie


Lees verder na de advertentie

Apple heeft nieuwe versies van de EarPods uitgebracht, en ze hebben een geheime functie die zelfs de meeste AirPods niet hebben.

Nieuwe EarPods

Deze week was het weer zover: het grootste Apple-event van het jaar vond plaats! Er werden allerlei nieuwe producten aangekondigd. Het hoogtepunt was de iPhone 15, maar ook de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 zijn nieuw.

Naast nieuwe hebbedingetjes zijn er ook wat ‘oude’ producten die een kleine update hebben gekregen. De AirPods Pro 2 bijvoorbeeld. De bijbehorende oplaadcase heeft voortaan een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning, net als de iPhone 15 (Pro). Maar ook veel Apple-accessoires zijn overgestapt op usb-c.

Misschien heb je het even gemist, maar Apple’s EarBuds zijn voortaan ook uitgerust met usb-c in plaats van Lightning. Ken je ze nog? Dit zijn Apple’s bedrade oortjes, die voor slechts twee tientjes over de toonbank gaan. De Japanse Apple-website Macotakara heeft ze al kunnen bemachtigen. En zij ontdekte dat deze EarPods dankzij usb-c een geheime functie hebben gekregen.

EarPods geheime functie


kooptip

Met de komst van usb-c hebben de EarPods voor het eerst ondersteuning voor Lossless audio, aldus Macotakara. Uit hun test blijkt dat de usb-c EarPods ondersteuning hebben voor 16bit/44.1 kHz tot 24bit/48 kHz. En dat is genoeg om in Apple Music naar Lossless audio te luisteren.

Met Lossless audio beluister je muziek in cd-kwaliteit. Meestal wanneer je muziek streamt, wordt het oorspronkelijke audiobestand enorm gecomprimeerd, waardoor veel details verloren gaan. En dat heeft dus invloed op de kwaliteit. Met Lossless audio is dit niet het geval: het is een speciale vorm van compressie waarbij alle gegevens wel in stand blijven.

Om Lossless audio te gebruiken, heb je wel de juiste apparatuur en software nodig. Maar de combinatie EarPods en Apple Music maakt het nu mogelijk. En dat is geheim: vooralsnog hebben alleen de AirPods Pro 2 ondersteuning voor Lossless audio. En dat werkt nog niet eens ‚Äď de functie is alleen beschikbaar in combinatie met de Apple Vision Pro, die volgend jaar pas uit komt.

Meer Apple-nieuws

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de accessoires? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!