Terug naar Duolingo onthult populairste talen wereldwijd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Duolingo onthult populairste talen wereldwijd

Door Laura Grootaarts9 mei 2016 16:233 min. leestijd0

Ben je een vreemde taal aan het leren? De kans is groot dat je daarvoor de gratis app Duolingo gedownload hebt. 120 miljoen mensen wereldwijd gebruiken deze app, waarin momenteel 19 talen te leren zijn. De makers van Duolingo hebben gemeten welke talen momenteel het populairst zijn en dat levert leuke statistieken op.

Engels doet het goed in Duolingo

Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders gebruiken Duolingo en we proberen hiermee voornamelijk ons Engels op te krikken. Ook het Spaans is een taal die Nederlanders graag onder de knie krijgen.

Wij zijn hiermee niet veel anders dan de gemiddelde Duolingo-gebruiker waar ook ter wereld. Wereldwijd proberen miljoenen mensen Engels te leren. In 116 landen is dit de meest geleerde taal, gevolgd door Frans (in 35 landen het populairst), Spaans (32 landen) en Duits (9 landen). De Engelsen zelf leren vooral graag Spaans en Frans.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Duolingo populaire talen

De populairste taal per land.

Denen leren vaak Nederlands

Ons kleine kikkerlandje doet het trouwens best aardig. In Denemarken prijkt onze taal op de tweede plek. En doordat ook Groenland onder Denemarken valt, ziet dat er nog best indrukwekkend uit op de kaart.

Duolingo: op een na populairste talen

De op één na populairste taal per land.

De Denen zijn volgens Duolingo in onze taal geïnteresseerd omdat we buren zijn – in ieder geval, bíjna dan. Er zijn meer landen waarin vooral de taal van de buurlanden bovengemiddeld populair zijn. Mexicanen leren vaak Engels, Amerikanen Spaans. In Frankrijk wordt vaak Spaans geleerd, in Spanje wordt weer vaak gekozen voor Frans.

Populair in Zweden: Zweeds

Dat Engels op nummer één staat en dat buurlanden graag wat meer willen weten van elkaars taal is geen verrassing, maar de statistieken van Duolingo laten soms wat opvallende dingen zien.

Zo is de meest geleerde taal in Zweden … Zweeds. 27 procent van alle Duolingo-gebruikers leert Zweeds. Verklaarbaar is het wel: er is in de afgelopen jaren een enorme stroom van immigranten naar Zweden op gang gekomen. Een op de zes Zweden is buiten Zweden geboren. De snelst groeiende groepen zijn afkomstig uit Syrië en Afghanistan. Ook in andere landen met veel immigranten valt op dat nieuwkomers de taal proberen te leren met Duolingo. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is Engels de op één na populairste taal.

In landen met meerdere talen, blijken inwoners graag wat kennis op te doen van de andere officiële talen. In India is het Engels een officiële taal, maar slecht 10 procent van de bevolking spreekt het goed. Daarom is de Engelse taal daar bovenmatig populair in Duolingo. In Canada is het Frans de best scorende taal in Duolingo.

Wil je alle cijfers en plattegronden zien? Neem dan een kijkje op de site van Duolingo.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar