Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple zet drones in ter verbetering van Apple Maps

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Drone opname


Lees verder na de advertentie

Apple gaat drones inzetten om hun navigatie-app Apple Kaarten te verbeteren. Apple is een van de slechts tien bedrijven die van de Amerikaanse overheid toestemming heeft gekregen voor het vliegen boven stedelijke gebieden.

Drone Apple Maps

Kunnen drones Apples Maps verbeteren?

De vluchten zullen in eerste instantie starten boven de Staat North Carolina, en Apple dient zich strikt te houden aan de regels van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. De plannen waren er al sinds 2016 en nu is er dan eindelijk groen licht . Apple begint dus in één staat, is die test succesvol dan zou uitbreiding kunnen volgen: heel Amerika en vervolgens wellicht ook wereldwijd.

Met de luchtfoto’s wil Apple de kaarten in hun Apple Maps-app optimaliseren. Het is vanuit de lucht veel makkelijker om fouten op de kaart te spotten. Ook is het een snelle manier om bijvoorbeeld wegwerkzaamheden en verkeersopstoppingen te signaleren.

Privacy


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Tegen Reuters heeft Apple gezegd dat ook bij deze drone-vluchten privacy hoog in het vaandel blijft staan. Gezichten van personenen die op de beelden staan worden geblurd, en ook kentekenplaten zullen niet leesbaar zijn.

Het drone-programma van de Amerikaanse overheid heeft aan slechts tien drone-projecten toestemming gegeven om de lucht in te gaan. Naast Apple zijn dat onder meer Alphabet (het bedrijf achter Google), Microsoft en Qualcomm. Opvallend genoeg hoort Amazon hier niet bij, en dat terwijl de mega-webshop enkele jaren terug al experimenteerde met bezorging via drones in het Verenigd Koninkrijk.