Terug naar Apple zet drones in ter verbetering van Apple Maps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple zet drones in ter verbetering van Apple Maps

Door Laura Grootaarts10 mei 2018 10:102 min. leestijd0

Apple gaat drones inzetten om hun navigatie-app Apple Kaarten te verbeteren. Apple is een van de slechts tien bedrijven die van de Amerikaanse overheid toestemming heeft gekregen voor het vliegen boven stedelijke gebieden.

Drone Apple Maps

Kunnen drones Apples Maps verbeteren?

De vluchten zullen in eerste instantie starten boven de Staat North Carolina, en Apple dient zich strikt te houden aan de regels van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. De plannen waren er al sinds 2016 en nu is er dan eindelijk groen licht . Apple begint dus in één staat, is die test succesvol dan zou uitbreiding kunnen volgen: heel Amerika en vervolgens wellicht ook wereldwijd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met de luchtfoto’s wil Apple de kaarten in hun Apple Maps-app optimaliseren. Het is vanuit de lucht veel makkelijker om fouten op de kaart te spotten. Ook is het een snelle manier om bijvoorbeeld wegwerkzaamheden en verkeersopstoppingen te signaleren.

Privacy

Tegen Reuters heeft Apple gezegd dat ook bij deze drone-vluchten privacy hoog in het vaandel blijft staan. Gezichten van personenen die op de beelden staan worden geblurd, en ook kentekenplaten zullen niet leesbaar zijn.

Het drone-programma van de Amerikaanse overheid heeft aan slechts tien drone-projecten toestemming gegeven om de lucht in te gaan. Naast Apple zijn dat onder meer Alphabet (het bedrijf achter Google), Microsoft en Qualcomm. Opvallend genoeg hoort Amazon hier niet bij, en dat terwijl de mega-webshop enkele jaren terug al experimenteerde met bezorging via drones in het Verenigd Koninkrijk.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar