Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Disney+: dit zijn de beste kerst- en winter-films

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Once upon a Christmas


Lees verder na de advertentie

Sinds zijn lancering is de streamingdienst Disney+ een enorm succes in Nederland. En dat is geen grote verrassing: het aanbod aan films en series is geweldig, en je kunt op zo’n beetje alle apparaten naar de dienst kijken. Bovendien is er een gratis proefperiode bij Disney+. En nu is het perfecte moment om die proefperiode af te sluiten, want Disney+ staat vol met knusse kerst- en winter-films. Wij zetten de beste op een rij.

The Nightmare before Christmas

Nightmare Before Christmas

Geen winter mag voorbijgaan voordat je niet minimaal één keer The Nightmare Before Christmas hebt gekeken. Deze stop-motion-film van Tim Burton is wel de bekendste kerstfilm van Disney en vormt een geniale overgang van de griezelige Halloween-sfeer naar het knusse kerstseizoen. The Nightmare before Christmas verscheen al in 1993, maar is nog steeds een klassieker. Hierin leer je het verhaal van outsider Jack Skellington die eindelijk ‘erbij’ wil horen. De highlight van de film zijn de liedjes die meteen in je oor blijven hangen.

The Muppet Christmas Carol


kooptip

The Muppet Christmas Carol

Waarschijnlijk de beste variant op het bekende ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens, met dank aan de Muppets. In The Muppet Christmal Carol speelt Michael Caine de rol van de chagrijnige Ebenezer Scrooge, de Muppets vervullen alle andere rollen uit het verhaal van Dickens. De muziek brengt je helemaal in de kerststemming en de hele productie straalt zo veel kerst dat automatisch een warm gevoel in je buik krijgt.

Santa Paws 2: The Santa Pups

Santa Paws

De film Santa Paws 2: The Santa Pups gaat over een aantal witte, fluffy puppy’s die allerlei kerstige dingen doen. En eerlijk gezegd: dit is de enige reden om ernaar te kijken. De hondjes zijn gewoon superschattig. Geen van de films uit deze serie zijn echt goed, maar zijn hondenpuppy’s niet leuk genoeg? Bovendien is deze tweede deel de enige met een halverwege samenhangend verhaal.

Noelle

Noelle

Noelle is een van de eerste films die exclusief voor Disney+ zijn gemaakt. En laat dat nou net een snoezige kerstfilm zijn. Anna Kendrick speelt Noelle, de dochter van de kerstman, die erachter komt dat zij misschien binnenkort de nieuwe kerstma… euh, kerstvrouw moet worden. Hier en daar gaat de film iets te ver met zijn ‘happy-feel-good’-attitude, maar ook dat hoort bij kerst, toch?

Iron Man 3

Iron Man 3

Wat heeft Iron Man 3 in dit lijstje met kerstfilms te zoeken, vraag je? Nou, Iron Man 3 is een kerstfilm! Echt waar! Bewijsstuk 1: het speelt in de kersttijd. Bewijsstuk 2: er is een supergrote kerstboom te zien. Bewijsstuk 3: Tony Stark blijft een tijdje in een klein, besneeuwd dorpje. Als dat niet genoeg kerstsfeer is …

Oké, even serieus. Iron Man 3 is natuurlijk niet écht een kerstfilm. Maar wel een echt goede opvolger van de eerste twee Iron Man-films die bij verschijnen helaas minder aandacht kreeg dan hij had verdiend. Dus, geef hem een tweede kans. Ook dat hoort bij kerst.

Mickey’s Once Upon a Christmas

We willen afsluiten met een leuke Disney-productie waar alle bekende Disney-figuren in voorkomen. Mickey, Minnie, Donald en Goofy – ze zijn er allemaal. In totaal bevat deze film drie verhalen: twee klassieke kerst-klassiekers en een compleet nieuwe bedachte. Kerstmis met alle Disney-helden? Kijk vooral deze film op Disney+!