Terug naar Ook Disney+ gaat het delen van accounts aanpakken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ook Disney+ gaat het delen van accounts aanpakken

Door Annemiek Lourensen10 augustus 2023 09:442 min. leestijd0

Na Netflix gaat nu ook Disney+ zich verzetten tegen abonnees die hun account delen met kijkers buiten hun eigen huishouden. Hebben streamingdiensten de smaak te pakken?

Disney+ account delen

Disney+ account delen?

Eerder dit jaar kondigde Netflix aan abonnees aan te pakken die hun account met mensen buiten hun eigen huishouden delen. Heb je bijvoorbeeld een abonnement met je gezin, maar woont niet iedereen in hetzelfde huis? Dan krijg je inmiddels twee opties: ‘meelifters’ nemen hun eigen abonnement, of de beheerder betaalt per externe kijker € 3,99 extra.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het nieuwe beleid leidde tot de nodige ophef, maar ondanks alle klachten lijkt het een groot succes. Sindsdien ziet Netflix namelijk een enorme stijging in abonnees. En daar zien andere streamingdiensten natuurlijk ook wat in.

Na Netflix volgt nu Disney+, want vannacht heeft Disneys CEO Bob Iger aangekondigd het delen van een account buiten je eigen huishouden aan te gaan pakken. De streamingdienst zal hier in 2024 mee beginnen. Het is nog onduidelijk hoe Disney+ dit gaat doen – het bedrijf is momenteel ‘actief op zoek naar manieren’ om de strijd aan te gaan.

Mogelijk neemt Disney+ de methode van Netflix over. Deze dienst controleert met behulp van IP-adressen, ID-nummers van apparaten en accountactiviteit op welke locaties films en series worden gestreamd. En als een account structureel op een specifieke plek buiten het eigen huishouden kijkt, dan grijpt Netflix in.

Prijzen omhoog

Iger kondigde ook aan de kosten van Disney+ te verhogen. Vooralsnog geldt dit alleen voor de Verenigde Staten, waar het nieuwe tarief vanaf 12 oktober wordt gehanteerd. Daar heb je twee soorten abonnementen: met reclame en zonder reclame. Laatstgenoemde gaat straks met $ 3 omhoog, het abonnement met reclame blijft hetzelfde. Hetzelfde geldt voor Hulu, een streamingdienst van Disney die in Nederland niet beschikbaar is.

De tarieven in de Verenigde Staten zijn straks als volgt:

  • Disney+ met reclame: $ 7,99 per maand (niet omhoog)
  • Disney+ zonder reclame: $ 13,99 per maand (voorheen $ 10,99)

In Nederland zijn we nog veilig, maar prijsverhogingen in de Verenigde Staten zijn doorgaans een teken dat de rest van de wereld ook aan de beurt is. En het zou niet de eerste keer zijn. De dienst lanceerde hier in 2019 en kostte toen € 6,99 per maand, maar nog geen vier jaar later zitten we al aan € 9,99.

Ben je al die prijsstijgingen wel zat? Dan is het wellicht tijd om over te stappen. Ons overzicht met de beste streamingdiensten helpt je verder!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar