Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze populaire iPhone verdwijnt binnen een maand

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 13 mini


Lees verder na de advertentie

Nog een paar weken, en dan onthult Apple de gloednieuwe iPhone 15-serie. Naast een tijd van komen is het een tijd van gaan, want Apple haalt vermoedelijk meerdere iPhones uit de Apple Store. Daarbij gaat het ook om een populair toestel: de laatste iPhone mini.

Deze populaire iPhone verdwijnt

Liefhebbers van een handzame iPhone – die zich wél met één hand laat bedienen – zweren bij de iPhone mini. Met het 5,4-inch display gaat hij met gemak in broekzakken (ook bij vrouwen) en hij is net zo geavanceerd als zijn grotere broer.

De eerste versie van de ‘mini’ was de iPhone 12 mini, verschenen in september 2020. Een jaar later kreeg hij met de iPhone 13 mini een opvolger. Het is voorlopig de laatste mini-iPhone, want een nieuwe versie kwam er niet en vorig jaar haalde Apple de iPhone 12 mini uit te schappen. Dat dreigt nu ook bij de iPhone 13 mini te gebeuren.

Elke introductie van nieuwe iPhones gaat gepaard met het stopzetten van de verkoop van een aantal oudere modellen. Vorig jaar waren het de iPhone 11, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max die na de iPhone 14-release het veld moesten ruimen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Van deze iPhones wordt verwacht dat ze na de iPhone 15-lancering in september niet meer bij Apple te koop zijn:

  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 13 mini (op dit moment het voordeligst bij Bol.com)
  • iPhone 12

Is de iPhone 13 mini straks nog te koop?

Dat betekent niet dat je de iPhone 13 mini straks nergens meer kunt kopen. Bij Apple zijn ze niet meer te halen, maar bij andere online winkels (zoals Coolblue en Mediamarkt) is het toestel nog verkrijgbaar. De voorraad wordt daar echter niet meer aangevuld, dus de iPhone 13 mini zal langzaam maar zeker steeds zeldzamer worden.

De iPhone 13 mini verscheen in september 2021 en is inmiddels dus bijna twee jaar oud. Tegenwoordig ontvangen iPhones ongeveer zes jaar lang software-updates, dus je hebt er nog lang plezier van. Was je altijd al liefhebber van de kleinere iPhone SE, dan is dit dus een goed moment om de sprong te maken. Hieronder zie je waar het toestel op dit moment het voordeligst is:

Lees ook ons artikel Welke iPhone kopen? Vind de beste iPhone voor jou voor een uitgebreid koopadvies.