Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze machine zorgt ervoor dat alleen Apple je iPhone kan repareren

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone Calibration Machine


Lees verder na de advertentie

Tegenwoordig kun je bij een hoop kleine winkels langs om een iPhone te laten repareren. Als je een beetje verstand van elektronica (en zelfvertrouwen) hebt, is het zelfs een optie om het zelf te proberen – dankzij sites als iFixit heb je een goede handleiding. Maar mogelijk kan dit binnenkort niet meer … namelijk als de iPhone 8 uitkomt en Touch ID daarbij in het scherm is verwerkt. Dan heb je namelijk een ‘iPhone Calibration Machine’ nodig, die nu al in elke Apple Store staat.

Apple wil je niets laten repareren

Al een tijdje probeert Apple te voorkomen dat je iPhones zelf of bij niet geautoriseerde winkels laat repareren. Een home-knop met Touch ID is bijvoorbeeld niet zonder hulp van Apple te vervangen – de vingerafdruksensor werkt niet als je er gewoon een nieuwe in bouwt. Elke Touch ID-sensor is gekoppeld aan zijn iOS-apparaat en werkt dus niet op een andere. Uiteraard om de vingerafdruksensor zo veilig mogelijk te maken.

Alleen bij Apple zelf staat een zogeheten ‘iPhone Calibration Machine’ die een Touch ID home-knop kan vervangen. Een voormalige Genius van een Apple Store heeft nu laten weten hoe dat apparaat werkt. De reusachtige machine kalibreert binnen 30 minuten verschillende onderdelen, zoals display en camera. Hierbij wordt volgens de Genius een ‘vreemde vloeistof’ gebruikt.

Nieuwe Touch ID-sensor

Bij het vervangen van een home-knop met Touch ID wordt de machine ook nog aan een iMac gehangen. Deze zorgt voor een verbinding naar de interne Apple-servers zodat de Touch ID-sensor opnieuw gekalibreerd kan worden. Dat is zo belangrijk omdat Touch ID met de zogeheten ‘Secure Enclave’ is verbonden die de creditcardgegevens voor Apple Pay bewaart.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Juist dat proces is bij onafhankelijke reparatie-winkels of bij jou thuis niet mogelijk. Daar wordt tijdens het vervangen van het display ook alleen het scherm vervangen, hoewel Apple standaard ook de home-knop vervangt.

Probleem iPhone 8

Als Apple bij de iPhone 8 daadwerkelijk de home-knop ín het scherm gaat bouwen, moet een reparatie dus in een Apple Store gebeuren. Dat Apple zijn iPhone Calibration Machine voor derden beschikbaar stelt is bijna ondenkbaar. Kwaadwillenden zouden toegang tot de machine kunnen krijgen en zo Touch ID en Apple Pay minder veilig kunnen maken.