Terug naar iPhone fors duurder bij Coolblue door coronavirus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone fors duurder bij Coolblue door coronavirus

Door Koen van Ekeren26 februari 2020 10:042 min. leestijd2

Door het coronavirus loopt de productie in China sterk terug – en de gevolgen daarvan zijn nu voor het eerst in Nederland merkbaar. Online-verkoper Coolbue en Apple-reseller Amac zien problemen ontstaan bij de bevoorrading, waardoor er schaarste ontstaat bij Apple-producten. Bij Coolblue leidt het zelfs al tot fors hogere iPhone-prijzen.

Coolblue iPhone duurder

Coolblue iPhone duurder

De uitbraak van het coronavirus raakt ook technologiebedrijven, waaronder Apple. Het grootste deel van de onderdelen van bijvoorbeeld iPhones wordt gemaakt in China, waaronder ook Wuhan – de metropool die het meest te lijden heeft onder de uitbraak van het virus.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Coolblue bereidt zich alvast voor op leveringsproblemen die zullen ontstaan. Om te voorkomen dat de voorraad snel slinkt, gooit het de prijzen omhoog – waaronder die van Apple-producten. Zo is de prijs van de iPhone 11 met bijna honderd euro gestegen, naar € 890. Na de lancering in september kostte de iPhone 11 nog € 809. Bij Apple is het toestel nog wel voor deze prijs verkrijgbaar. Daarnaast zijn ook de iPhone 11 Pro, iPhone XR en iPhone 8 duurder geworden. Meestal gaat het om een stijging van zo’n 10 procent.

Ook bij de populaire AirPods – die door de grote vraag al kampte met tekorten – schiet bij Coolblue de prijs omhoog. De AirPods 2 met draadloze oplaadcase kosten € 199 (voorheen € 179) en voor de AirPods Pro betaal je daar nu € 289 in plaats van € 279. Apple blijft bij de AirPods vasthouden aan de oorspronkelijke prijs, dus je bent daar goedkoper uit. Houd wel rekening met een langere levertijd.

Op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ook schaarste bij Amac

Ook Apple-reseller Amac begint de leveringsproblemen te merken. ‘Ik ga ervan uit dat er echt schaarste gaat ontstaan’, zegt topman Ed Bindels tegenover de NOS. Hij ziet de lege schappen vooral ontstaan bij de AirPods en de iPhone 11. ‘Ik verwacht dat we nog een week of drie tot vier door kunnen. Daarna wordt het echt krap.’

Het is de verwachting dat alle elektronicazaken in Nederland uiteindelijk last krijgen van het virus. Ben je al erg toe aan een nieuwe iPhone, dan kun je er dus misschien maar beter snel bij zijn.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
dunster
Lezer
dunster

“Coolblue bereidt zich alvast voor op leveringsproblemen die zullen ontstaan. Om te te voorkomen dat de voorraad snel slinkt, gooit het de prijzen omhoog”

Dus ze willen niet verkopen?
Raar hoor, je wil toch alles verkopen, dat je straks geen voorraad hebt, is gewoon even pech hebben.
Ik merkte het al, een Philips TV van 378 naar 455 euro, dus mijn dochter heeft deze ergens anders gekocht, laat Coolblue er dan maar mee zitten.

michel
Lezer
michel

Wat een onzin, zeker op het internet waar prijzen transparant zijn . De hele omzet van Aple liep al terug door het gehannes met China en de Usa ,en er zijn in Azie veruit betere toestellen verkrijgbaar voor veel minder geld. Amerikaans opportunisme aangezien alle webshops van dit formaat Amerikaanse sprinkhanen beleggers zitten dus mensen trap er niet in en iphone 10 of 11 of 12 voegen niets xtra toe behoudens dat Apple ze software matig langzamer laat lopen om je zo te bewegen een nieuw toestel aan te schaffen. Sinds JR in de serie Dallas op tv geweest is… Lees meer »