Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone fors duurder bij Coolblue door coronavirus

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
Coolblue iPhone duurder


Lees verder na de advertentie

Door het coronavirus loopt de productie in China sterk terug – en de gevolgen daarvan zijn nu voor het eerst in Nederland merkbaar. Online-verkoper Coolbue en Apple-reseller Amac zien problemen ontstaan bij de bevoorrading, waardoor er schaarste ontstaat bij Apple-producten. Bij Coolblue leidt het zelfs al tot fors hogere iPhone-prijzen.

Coolblue iPhone duurder

De uitbraak van het coronavirus raakt ook technologiebedrijven, waaronder Apple. Het grootste deel van de onderdelen van bijvoorbeeld iPhones wordt gemaakt in China, waaronder ook Wuhan – de metropool die het meest te lijden heeft onder de uitbraak van het virus.

Coolblue bereidt zich alvast voor op leveringsproblemen die zullen ontstaan. Om te voorkomen dat de voorraad snel slinkt, gooit het de prijzen omhoog – waaronder die van Apple-producten. Zo is de prijs van de iPhone 11 met bijna honderd euro gestegen, naar € 890. Na de lancering in september kostte de iPhone 11 nog € 809. Bij Apple is het toestel nog wel voor deze prijs verkrijgbaar. Daarnaast zijn ook de iPhone 11 Pro, iPhone XR en iPhone 8 duurder geworden. Meestal gaat het om een stijging van zo’n 10 procent.

Ook bij de populaire AirPods – die door de grote vraag al kampte met tekorten – schiet bij Coolblue de prijs omhoog. De AirPods 2 met draadloze oplaadcase kosten € 199 (voorheen € 179) en voor de AirPods Pro betaal je daar nu € 289 in plaats van € 279. Apple blijft bij de AirPods vasthouden aan de oorspronkelijke prijs, dus je bent daar goedkoper uit. Houd wel rekening met een langere levertijd.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Ook schaarste bij Amac

Ook Apple-reseller Amac begint de leveringsproblemen te merken. ‘Ik ga ervan uit dat er echt schaarste gaat ontstaan’, zegt topman Ed Bindels tegenover de NOS. Hij ziet de lege schappen vooral ontstaan bij de AirPods en de iPhone 11. ‘Ik verwacht dat we nog een week of drie tot vier door kunnen. Daarna wordt het echt krap.’

Het is de verwachting dat alle elektronicazaken in Nederland uiteindelijk last krijgen van het virus. Ben je al erg toe aan een nieuwe iPhone, dan kun je er dus misschien maar beter snel bij zijn.