Terug naar Chiptekort iPhone 13: binnenkort slecht leverbaar?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Chiptekort iPhone 13: binnenkort slecht leverbaar?

Door Ward Edema18 februari 2022 14:262 min. leestijd0

Een nieuw chiptekort treft een essentieel deel van de iPhone, waardoor hij binnenkort wel eens slecht leverbaar zou kunnen zijn.

Chiptekort iPhone

Chiptekort iPhone

Al sinds het begin van de coronacrisis is er een wereldwijd chiptekort gaande. Dit heeft met name te maken met de toegenomen vraag naar techniek voor thuiswerken, en de beperkte bezetting bij fabrieken wegens Covid-19.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eind 2021 kwamen er al berichten naar buiten dat het chiptekort ook de productie van de iPhone had getroffen. Chips van Broadcom en Texas Instruments, die gebruikt worden voor draadloze communicatie en het scherm van de iPhone, waren slecht leverbaar.

Productieproblemen iPhone-scherm

Nu is ook BOE, een Chinese oled-displayfabrikant van Apple, getroffen door het chiptekort. Dit heeft te maken met de ‘display driver’ die het scherm aanstuurt.

Deze driver wordt gemaakt door LX Semicon, maar omdat het bedrijf kampt met een beperkte productiecapaciteit worden er niet genoeg drivers geproduceerd. Hierdoor zit BOE met een probleem: die kan zonder de drivers niet genoeg oled-schermen produceren voor de iPhone.

Chiptekort: slechte beschikbaarheid iPhone 13

iPhone 13 mini

Er wordt geschat dat BOE maar liefst een derde minder kan produceren, en dat er daardoor komende maand twee miljoen schermen worden geleverd in plaats van drie miljoen schermen. Apple heeft momenteel 10 miljoen oled-schermen in bestelling bij BOE voor de eerste helft van 2022: dat wordt dus krap.

De kans is daarom aanwezig dat de iPhone 13 in de komende maanden slechter leverbaar gaat worden. Dit is echter geen zekerheid: het is onbekend wat de fabrikanten van Apple aan voorraad hebben voor oled-schermen, en of andere fabrikanten misschien het gat van BOE op kunnen vullen. Dat moeten we dus afwachten.

iPhone 13 kopen

Voor nu is de iPhone 13 nog goed leverbaar: in de meeste gevallen heb je hem morgen al in huis. De verwachting is dat dit nog een paar weken zo zal blijven. Je koopt de iPhone 13 bij winkels als Amac en Coolblue.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar