Terug naar Zo ziet ChatGPT eruit op de eerste iMac uit 1998 (en het werkt echt)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo ziet ChatGPT eruit op de eerste iMac uit 1998 (en het werkt echt)

Door Ward Edema12 mei 2023 09:432 min. leestijd0

Een enthousiaste ontwikkelaar heeft LegacyAI gelanceerd: een app voor ChatGPT die werkt vanaf Mac OS 8.6 – een besturingssysteem uit 1999!

LegacyAI

Oude Macs + internet = gedoe

Het zou je verbazen hoe goed oude Macs soms nog presteren. Vorig jaar wierpen we een blik op de allereerste iMac, de iconische iMac G3 uit 1998, en waren verbaasd over de prestaties van het oude beestje met z’n krakende harde schijf.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Maar één ding is lastig bij deze oude computers: het internet. Hoewel Macs in de tweede helft van de jaren ’90 de ethernetaansluiting kregen die we nu gewend zijn – waardoor je ze zo in je huidige netwerk prikt – kun je de meeste websites er niet meer mee openen. Daarvoor is er te veel veranderd door de jaren heen.

LegacyAI

Hierdoor kan ook de website van ChatGPT niet geopend worden op een oude Mac. Tot nu! App-ontwikkelaar Jordan Trbuhovic heeft namelijk een nieuwe app voor ChatGPT gelanceerd: LegacyAI. Hiermee praat je met de slimme chatbot zoals je gewend bent. Het bijzondere: deze app werkt met Mac OS 8.6, Mac OS 9 en Mac OS X (t/m 10.6.8).

ChatGPT Mac

Daardoor draait de app op allerlei ‘antieke’ Macs met een G3-processor of nieuwer. Zolang ze maar een internetverbinding hebben, kunnen ze nu dus met ChatGPT overweg. Hebben we er iets aan? Misschien niet, maar het is wel erg cool! Je downloadt LegacyAI via de website van Jordan Trbuhovic. Je zet het vervolgens over op een oude Mac via een cd, diskette of usb. En weet je nog niet zo goed wat je tegen de chatbot moet zeggen? Lees dan ons artikel: ChatGPT gebruiken: zo praat je met de slimme chatbot.

Nog een stap verder

Trbuhovic heeft ook aangegeven bezig te zijn met een versie van LegacyAI voor Motorola 68000-processors, waardoor nog meer oude Macs contact kunnen maken met ChatGPT. Dat is nog eens ondersteuning!

Wil je meer Apple-nieuwtjes en tips in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar