Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo ziet ChatGPT eruit op de eerste iMac uit 1998 (en het werkt echt)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
ChatGPT Mac


Lees verder na de advertentie

Een enthousiaste ontwikkelaar heeft LegacyAI gelanceerd: een app voor ChatGPT die werkt vanaf Mac OS 8.6 – een besturingssysteem uit 1999!

LegacyAI

Oude Macs + internet = gedoe

Het zou je verbazen hoe goed oude Macs soms nog presteren. Vorig jaar wierpen we een blik op de allereerste iMac, de iconische iMac G3 uit 1998, en waren verbaasd over de prestaties van het oude beestje met z’n krakende harde schijf.

Maar één ding is lastig bij deze oude computers: het internet. Hoewel Macs in de tweede helft van de jaren ’90 de ethernetaansluiting kregen die we nu gewend zijn – waardoor je ze zo in je huidige netwerk prikt – kun je de meeste websites er niet meer mee openen. Daarvoor is er te veel veranderd door de jaren heen.

LegacyAI


kooptip

Hierdoor kan ook de website van ChatGPT niet geopend worden op een oude Mac. Tot nu! App-ontwikkelaar Jordan Trbuhovic heeft namelijk een nieuwe app voor ChatGPT gelanceerd: LegacyAI. Hiermee praat je met de slimme chatbot zoals je gewend bent. Het bijzondere: deze app werkt met Mac OS 8.6, Mac OS 9 en Mac OS X (t/m 10.6.8).

Daardoor draait de app op allerlei ‘antieke’ Macs met een G3-processor of nieuwer. Zolang ze maar een internetverbinding hebben, kunnen ze nu dus met ChatGPT overweg. Hebben we er iets aan? Misschien niet, maar het is wel erg cool! Je downloadt LegacyAI via de website van Jordan Trbuhovic. Je zet het vervolgens over op een oude Mac via een cd, diskette of usb. En weet je nog niet zo goed wat je tegen de chatbot moet zeggen? Lees dan ons artikel: ChatGPT gebruiken: zo praat je met de slimme chatbot.

Nog een stap verder

Trbuhovic heeft ook aangegeven bezig te zijn met een versie van LegacyAI voor Motorola 68000-processors, waardoor nog meer oude Macs contact kunnen maken met ChatGPT. Dat is nog eens ondersteuning!

Wil je meer Apple-nieuwtjes en tips in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!