Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Betalen voor Instagram: straks niet alle content meer gratis

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
facebook whatsapp instagram bundelen


Lees verder na de advertentie

Twitter kwam er een tijdje terug al mee, maar steeds meer social media-apps lijken nu ook van de partij: betaalde diensten. Maak  alvast kennis met betalen voor Instagram.

Betaalde content

Influencers: of je ze nou lief hebt of haat, niemand kan ontkennen dat deze groep zich volledig in de digitale samenleving heeft geïntegreerd. In zulke grote maten zelfs, dat Instagram op het punt lijkt te staan om een nieuwe feature te introduceren waarmee gebruikers van de app kunnen betalen voor exclusieve content van hun lievelingscreators.

Dit nieuws werd eerst gebroken door de techwebsite TechCrunch, die eerder deze week een opvallende ontdekking deed. In de omschrijving van Instagram in de App Store zijn de afgelopen dagen namelijk twee nieuwe in-app aankopen toegevoegd: een van $ 0,99 en een ander van $ 4,99. Deze lijken los te staan van de zogenaamde ‘badges’ die de app vorig jaar al uitbracht.

Het is niet bevestigd of de recent opgedoken in-app aankopen hier echt om gaan, maar Instagram kwam eerder dit jaar al met een plan om betaalde toegang voor exclusieve content van influencers te introduceren. Het social media-platform hoopt hiermee het aantal advertenties in de app te verminderen. Wanneer Twitter deze nieuwe functie officieel lanceert, is echter nog onduidelijk. 

Betalen voor Instagram… en Twitter?

Instagram lijkt met deze zet in de voetsporen van Twitter te treden. Het platform kwam eerder dit jaar namelijk al met twee verschillende manieren waarmee je een extra centje aan de app en bepaalde influencers kunt besteden: een Premium versie van Twitter genaamd ‘Twitter Blue’ en een optie om je favoriete accounts ‘fooi’ te geven.

Of de twee betaaldiensten van de apps blijvertjes zijn, moet nog blijken. Maar twitteraars niet getreurd: de gratis app is nog altijd beschikbaar. Je hebt dus zelf in handen of je wel of niet gaat betalen voor de app. Dit zal waarschijnlijk ook voor Instagram gaan gelden. 

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt