Terug naar Betalen voor Instagram: straks niet alle content meer gratis
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Betalen voor Instagram: straks niet alle content meer gratis

Door Annemiek Lourensen9 november 2021 16:142 min. leestijd0

Twitter kwam er een tijdje terug al mee, maar steeds meer social media-apps lijken nu ook van de partij: betaalde diensten. Maak  alvast kennis met betalen voor Instagram.

facebook whatsapp instagram bundelen

Betaalde content

Influencers: of je ze nou lief hebt of haat, niemand kan ontkennen dat deze groep zich volledig in de digitale samenleving heeft geïntegreerd. In zulke grote maten zelfs, dat Instagram op het punt lijkt te staan om een nieuwe feature te introduceren waarmee gebruikers van de app kunnen betalen voor exclusieve content van hun lievelingscreators.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit nieuws werd eerst gebroken door de techwebsite TechCrunch, die eerder deze week een opvallende ontdekking deed. In de omschrijving van Instagram in de App Store zijn de afgelopen dagen namelijk twee nieuwe in-app aankopen toegevoegd: een van $ 0,99 en een ander van $ 4,99. Deze lijken los te staan van de zogenaamde ‘badges’ die de app vorig jaar al uitbracht.

Het is niet bevestigd of de recent opgedoken in-app aankopen hier echt om gaan, maar Instagram kwam eerder dit jaar al met een plan om betaalde toegang voor exclusieve content van influencers te introduceren. Het social media-platform hoopt hiermee het aantal advertenties in de app te verminderen. Wanneer Twitter deze nieuwe functie officieel lanceert, is echter nog onduidelijk. 

Betalen voor Instagram… en Twitter?

Instagram lijkt met deze zet in de voetsporen van Twitter te treden. Het platform kwam eerder dit jaar namelijk al met twee verschillende manieren waarmee je een extra centje aan de app en bepaalde influencers kunt besteden: een Premium versie van Twitter genaamd ‘Twitter Blue’ en een optie om je favoriete accounts ‘fooi’ te geven.

Of de twee betaaldiensten van de apps blijvertjes zijn, moet nog blijken. Maar twitteraars niet getreurd: de gratis app is nog altijd beschikbaar. Je hebt dus zelf in handen of je wel of niet gaat betalen voor de app. Dit zal waarschijnlijk ook voor Instagram gaan gelden. 

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar