Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Doe mee aan de test: heeft de iPhone 14 Pro de beste smartphone-camera?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Beste smartphone-camera


Lees verder na de advertentie

Volgens velen heeft de iPhone 14 Pro de beste smartphone-camera, maar denk je er ook zo over in een blinde test? Daar wil YouTuber MKBHD achter komen – en je kunt zelf meedoen!

Beste smartphone-camera

Al een paar jaar doet populaire YouTuber MKBHD een boeiende test om te achterhalen wat de beste smartphone-camera van het jaar is. Hij maakt dezelfde foto’s met allerlei toestellen, laat mensen blind stemmen op de beste foto, en komt zo tot een winnaar.

Dit jaar pakt hij het professioneler aan dan ooit. Met een speciale website laat hij je blind stemmen voor drie categorieën: standaardfoto’s, foto’s met weinig licht, en de portretmodus. Je krijgt per categorie foto’s van maar liefst 16 smartphones uit 2022 voorgeschoteld. Hoe vaker je stemt, hoe preciezer je resultaat wordt – dat is te zien aan het balkje onderaan. Hieronder legt MKBHD het zelf uit.

Beste smartphone-camera: wie wint?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Na het stemmen krijg je de letters te zien van je favoriete telefoons. Je weet dus niet welke modellen het precies zijn: ze zijn vermomd als bijvoorbeeld L, F en K. Schrijf je letters op, zodat je ze later terug kunt vinden. Uiteindelijk – naar verwachting ergens volgende week al – wordt de winnaar bepaald. Je krijgt dan te zien welke letter bij welke smartphone hoorde, en welke dus je favoriet blijkt te zijn. Is het een iPhone, of toch een Samsung?

De resultaten van de test worden bekendgemaakt via het YouTube-kanaal van MKBHD. Wij zullen de resultaten ook delen in een update op deze pagina. Houd onze site dus in de gaten!

Doe zelf mee met de test

iPhone vs. Pixel

De resultaten van de jaarlijkse camera-test van MKBHD zijn voor iPhone-liefhebbers niet al te best geweest. Vorig jaar won de Google Pixel 5A, het jaar daarvoor de Asus Zenfone 7 Pro, en in 2019 won de Samsung Note 10+. Wint de iPhone dit jaar wel? Daar komen we dus binnenkort achter. Wil je zelf meedoen aan de test? Gebruik dan de knop hieronder!

Doe de camera-test van MKBHD

Meer Apple-nieuws

Wil je in de toekomst meer nieuwtjes over Apple ontvangen, evenals tips voor je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en meer? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!