Terug naar Op zoek naar het perfecte beeld voor jouw thuisbioscoop?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Op zoek naar het perfecte beeld voor jouw thuisbioscoop?

Door Laura Grootaarts26 maart 2021 13:154 min. leestijd

Een avondje naar de film zit er helaas nog even niet in. Misschien is dit wel hét moment om te investeren in een eigen thuisbioscoop. Je eigen bank zit natuurlijk ook het allerfijnst. Bovendien heb je thuis geen last van mensen die zitten te kraken met een familiezak chips, of die vastgekleefd zitten aan hun mobiele telefoon.

Heb je een grote televisie? Hoe groot je televisie ook is, je haalt er niet echt een indrukwekkende bioscoopervaring mee in huis. Wat je nodig hebt, is een beamer – en een witte muur of een laken om het beeld op te projecteren. De drie onderstaande beamers van ViewSonic vormen het perfecte middelpunt van je thuisbioscoop.

Dit artikel is een samenwerking.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

X10-4K: ook in kleine ruimtes

X10-4k

Misschien denk je: ik heb veel te weinig ruimte voor een thuisbioscoop, dus ik ga er niet aan beginnen. Maar dat is een misverstand. De X10-4K is een uitstekende beamer en heeft een speciale short-throw-lens. Dat betekent dat je hem op korte afstand van de muur kunt zetten. Hiermee tover je vanaf 1 meter 77 afstand een beeld van 100 inch (254 centimeter diagonaal). Kleiner dan ook: met een afstand van 1 meter 42 heb je nog altijd een beeld van 80 inch. Heb je wat meer ruimte, dan kun je vanaf 2 meter 12 afstand een beeld van 120 inch op je muur projecteren – dat is dan de maximale projectiegrootte.

Ook leuk: de X10-4K is draagbaar. Hij heeft een stevig handvat en is gemakkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere kant van je huis. Óf naar buiten: maak jij deze zomer je eigen drive-in bioscoop, gewoon in je achtertuin?

X100-4K: het dichtst bij de bioscoopervaring

X100-4k

 

De X100-4K heeft eigenschappen waar je in een gewone bioscoop soms naar verlangt. Zo kun je meteen beginnen met kijken. Niet omdat je thuis geen tijd verspilt aan trailers die je al tien keer gezien hebt, maar omdat deze projector geen opwarmtijd heeft. Ook fijn is dat de X100-4K nauwelijks herrie produceert: het ventilatorgeluid blijft beperkt tot maximaal 20 decibel – dat is zelfs nog minder dan het tikken van een horloge!

Een groot voordeel van deze projector is de brede lens shift. Je kunt de plek waar het beeld geprojecteerd wordt enigszins aanpassen, zonder dat je het hele apparaat hoeft te verplaatsen. Iets naar link of naar rechts, wat hoger of juist wat lager. Dat scheelt heel wat geschuif met meubelstukken. Ook noemenswaardig is de Dynamic Black-functie die voor detail in donkere scènes en levendigheid in heldere scènes zorgt.

M2: voor privé én zakelijk

m2

Een thuisbioscoop is fantastisch. Maar soms zou het ook handig zijn om op je werk of onderweg snel even iets op de muur te projecteren. De M2 past prima in je thuisbioscoop, maar doet ook uitstekend dienst als mobiele studio. Hij is niet groter dan een A4, dus je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe.

De M2 is traploos verstelbaar, waardoor je altijd en overal wel een goede plek vindt om hem neer te zetten. Bovendien heeft de M2 een design waarmee je gezien wilt worden! En in tijden van een pandemie misschien interessant om te weten, mocht je met de M2 op pad gaan: de afstandsbediening is antibacterieel.

En het geluid dan?

Gewoonlijk zouden we zeggen: voor een thuisbioscoop moet je eerst goed beeld regelen. En daarna moet je zoeken naar een goed geluidssysteem, want daarmee valt of staat je bioscoopervaring. Met een soundbar als de Teufel Cinebar Ultima klinken de drums in Jumanji toch net een tikkeltje onheilspellender.

Maar … alle drie de genoemde ViewSonic-projectoren zijn uitgerust met serieuze Harman Kardon-speakers. Deze ingebouwde speakers zorgen voor een meeslepende audio-ervaring. De X10-4K kun je zelfs gebruiken als bluetooth speaker! Kortom: met zo’n projector hoef je thuis nog alleen maar voor de popcorn te zorgen.

Ten slotte

De gemakkelijkste manier om snel iets op de muur te projecteren, is via je iPhone of iPad. In de App Store staat hiervoor de speciale vRemote-app die je stap voor stap door het proces loodst. Wil je een betere kwaliteit, kies dan voor bekabeld. HDMI is de standaard voor audio- en video-overdracht. Je kunt je Mac, iPhone of iPad aansluiten op de beamers: hiervoor heb je in de meeste gevallen wel een speciale adapter nodig. Voor MacBooks zijn er ook docking-stations met geïntegreerde hdmi-aansluiting.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden