Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Batterij iPhone 7 laadt langzamer op dan andere toestellen

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone 7 en iPhone 7 Plus


Lees verder na de advertentie

Het is voor veel mensen een reden om over te stappen naar de iPhone 7 (Plus): de batterijduur is sterk verbeterd. De iPhone 7 gaat tot 2 uur langer mee dan de iPhone 6s. De batterij van de iPhone 7 Plus redt het 1 uur langer dan die van de iPhone 6s Plus. Maar de batterij van de iPhone 7 doet er niet alleen langer over om leeg te raken: het opladen duurt ook langer.

Batterij iPhone 7 en die van de concurrentie

De iPhone is in verschillende opzichten razendsnel, maar qua oplaadtijden blijft het toestel achter op de concurrentie. Zo blijkt uit tests van AnandTech. Wil je de iPhone opladen, doe dat dan maar niet vlak voordat je je huis wilt verlaten. Om de iPhone 7 op te laden van 0 tot 100 procent, heb je ruim 2 uur nodig. Met de iPhone 7 Plus ben je zelfs dik drie uur verder.

De iPhone 7 (Plus) is hiermee een stuk trager dan de grootste concurrenten op de markt. Zo laad je de Samsung Galaxy S7 en de HTC 10 binnen 2 uur volledig op. De nieuwe iPhone is ook wat langzamer dan zijn directe voorganger. De iPhone 6s blijft onder de twee uur en de iPhone 6s Plus onder de drie. De nieuwste iPhone is dan wel weer net wat sneller dan de iPhone 6 (Plus) die twee jaar terug verscheen. De snelst oplaadbare iPhone van het moment is de iPhone SE – maar de batterijcapaciteit van dat toestel is ook een heel stuk lager.

In de grafiek hieronder zie je hoelang de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus (beide in blauw) erover doen om opgeladen te worden, en wat daarmee hun positie is ten opzichte van andere toestellen. Nou ja: de iPhone ontploft in ieder geval niet.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Opladen iPhone 7 Plus