Terug naar ‘2020 wordt hét jaar van Apple’s AR-bril’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘2020 wordt hét jaar van Apple’s AR-bril’

Door Laura Grootaarts25 oktober 2019 10:262 min. leestijd0

2020 zou weleens het jaar kunnen worden van Apple’s augmented-reality-bril. Al jaren wordt er hierover gespeculeerd en nu meent Apple-watcher Mark Gurman dat het echt zover is – en hij is altijd bijzonder goed geïnformeerd.

AR-bril

Holografische lenzen

De AR-bril van Apple zou holografische glazen hebben en synchroniseren met de iPhone. Kijk je door de bril, dan wordt er allerlei informatie als een extra laag over de werkelijke wereld heen gelegd. Berichtjes, e-mails, kaarten en spellen verschijnen zo in het blikveld van de brildrager. De AR-bril zou zelfs een eigen App Store krijgen, net zoals de Apple TV en (sinds kort) de Apple Watch. Overigens dook onlangs in de code van iOS 13 een niet mis te verstane verwijzing naar een Apple AR-bril op, in de vorm van een pictogram.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Het is Apple er veel aan gelegen dat het een succes wordt. De bril moet sowieso marktleider worden in zijn productcategorie. En misschien wordt het in de toekomst het belangrijkste product van Apple, zoals dat nu de iPhone is. Om dit te bereiken, zou Apple experts op het gebied van graphics en game-ontwikkeling inzetten. Er is echter nog één probleem: Apple is er nog niet helemaal over uit over wat het ‘Unique Selling Point’ van de bril moet worden.

Een vooruitblik op 2020

Gurman heeft nog meer voorspellingen voor volgend jaar. Voor het eerst sinds de iPhone X uit 2017, wordt de iPhone grondig vernieuwd: hij krijgt 5G-ondersteuning en een 3D-camera. Eerder deze week waren er ook al geruchten over een iPhone zonder notch, maar daar rept hij verder niet over. Verder mogen we een Apple Watch met slaaptracker verwachten. Ook nieuw: Macs met met voor het eerst een eigen Apple-processor, wat veel goeds zou kunnen betekenen voor efficiëntie en batterijduur.

Bron: Bloomberg

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar