Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple wil een walkietalkie-functie voor de iPhone’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone walkietalkie-functie


Lees verder na de advertentie

Apple zou werk hebben gemaakt van een walkietalkie-functie voor de iPhone. Hiermee kunnen iPhone-gebruikers met elkaar communiceren in gebieden waar het telefoonsignaal te zwak is. Helaas is het project wel stil komen te liggen.

iPhone walkietalkie-functie

Het gerucht komt af van The Information. Zij baseren zich op twee bronnen die meer zouden weten over dit project. Met de walkietalkie-achtige dienst kunnen nabijgelegen iPhone-gebruikers met elkaar communiceren in gebieden waar geen bereik is, zoals op skipistes of wandelingen in bosrijke gebieden.

Apple was met Intel bezig om de technologie te ontwikkelen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van radiogolven. Hierbij worden korte spraakberichten naar andere iPhones verstuurd via de 9000MHZ-frequentie. Dit wordt momenteel al gebruikt bij de radiocommunicatie in de olie- en gasindustrie.

Toch is het initiatief in de ijskast gezet. Het is niet helemaal duidelijk waarom, maar het zou te maken kunnen hebben met het vertrek van Apple-topman Rubén Cabellero, die aan het hoofd stond van Apple’s modemtak. Bovendien hebben de iPhones van volgend jaar niet de modems van Intel, maar van chipfabrikant Qualcomm. Bij de iPhone 11 hoeven we de walkietalkie-functie niet te verwachten, maar wellicht zien we het terug bij latere iPhones.

Walkietalkie-app


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De functie is overigens niet te vergelijken met de Walkie-Talkie-app van de Apple Watch, die in watchOS 5 verscheen. Deze dienst werkt via 4G of wifi, dus in afgelegen gebieden hoef je het niet te proberen. Met de app kun je snel korte audioboodschappen versturen. Dit is bijvoorbeeld ideaal om je collega’s op te roepen als je ze nodig hebt, of om vrienden tijdens een uitstapje terug te vinden.

Bron: The Information