Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple wil in 2020 een compleet buigbare iPhone uitbrengen'

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone X Plus digitizer


Lees verder na de advertentie

Een analist van de Bank of America denkt dat Apple in 2020 weer een compleet nieuw ontworpen iPhone gaat uitbrengen. Dit toestel moet dan weer net zo revolutionair worden als de iPhone X van afgelopen jaar.

Als dé grote nieuwe feature noemt analist Wamsi Mohan een buigbaar design. Standaard moet het nieuwe model soortgelijke afmetingen hebben als de huidige iPhone, maar je vouwt hem gemakkelijk open voor een scherm op iPad-formaat.

Buigbare iPhone in 2020

Mohan komt tot deze conclusie omdat hij onderzoek heeft gedaan bij de toeleveranciers van Apple. Daarnaast heeft Apple onlangs een patent gekregen voor apparaten met een buigbaar display (‘Electronic Devices With Flexible Displays’). Apple had overigens al een patent voor buigbare apparaten (‘Flexible Display Devices’).

Naar verluidt werkt Apple samen met LG aan deze buigbare displays. 2020 klinkt nu nog heel ver weg, maar in principe zitten er maar twee iPhone-generaties tussen.


kooptip

OLED buigen

OLED nu al gedeeltelijk buigbaar

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar het OLED-scherm dat Apple in de huidige iPhone X gebruikt, is al gedeeltelijk buigbaar. In tegenstelling tot de voorheen gebruikte LCD’s bestaat OLED uit afzonderlijke, losse pixels. Hierdoor zijn deze displays al buigzamer. Zo wordt de onderkant van het OLED-scherm van de iPhone X onder zichzelf gebogen, om de randen zo smal mogelijk te krijgen (zie afbeelding hierboven). Voor een compleet buigzame iPhone moet het display echter nog veel vrijer gebogen kunnen worden.

Meer werk vereist

Een buigbare display is ook nog lang niet voldoende om een compleet buigzame iPhone te maken. Zo moeten alle interne onderdelen van de telefoon (het moederbord en de accu bijvoorbeeld) ook gemakkelijk gevouwen kunnen worden. Dat lijkt ons persoonlijk wel heel veel innovatie voor de komende twee jaar. Maar wie weet: wellicht weet Apple ons in 2020 te verrassen met een iPhone XIII waar je heel snel van een 5,9-inch scherm een 11,8-inch scherm kunt maken. Immers lijkt Apple ook al bezig te zijn met een nieuwe schermtechniek.