Terug naar Unicum: Apple werkt in het geheim aan zijn eerste eigen schermen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Unicum: Apple werkt in het geheim aan zijn eerste eigen schermen

Door Koen van Ekeren19 maart 2018 11:022 min. leestijd0

In een geheime fabriek in Californië werkt Apple aan een eigen schermtechnologie, meldt Bloomberg. Het zou gaan om schermen van MicroLED. Deze technologie wordt door Apple gezien als de opvolger van OLED.

microled Apple

MicroLED Apple

Apple investeert flink in de ontwikkeling van MicroLED-schermen, stellen bronnen aan Bloomberg. De schermen zijn nog een stuk moeilijker te produceren dan OLED-schermen, maar ingenieurs zouden flinke vooruitgang hebben geboekt, waardoor de techniek zich in een ‘vergevorderd stadium’ bevindt.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

MicroLED-schermen gebruiken nieuwe lichtgevende componenten, waardoor ze helderder, dunner en lichter zijn dan de huidige OLED-schermen. Bovendien verbruiken ze minder energie. Afhankelijk van de schermgrootte kunnen ze miljoenen afzonderlijke pixels bevatten. Elke pixel heeft drie subpixels: rode, groene en blauwe LED’s. Al deze subpixels moeten afzonderlijk worden gemaakt en gekalibreerd, wat de productie van zo’n scherm zo complex maakt.

De schermtechnologie ontwikkelt Apple op een geheime locatie in Californië (zie afbeelding hierboven), gelegen op 15 minuten rijden van Apple Park. In een fabriek van 62.000 vierkante meter werken zo’n 300 ingenieurs aan het geheime project, dat de codenaam T159 heeft gekregen.

Eerste schermen

Met het eigen scherm moet Apple minder afhankelijk worden van leveranciers, zoals Samsung, LG en Sharp. Bij de iPhone X is Apple zelfs volledig afhankelijk van zijn grootste rivaal Samsung. Zij verzorgen de OLED-schermen van de iPhone X.

Ondanks dat de techniek zich in een vergevorderd stadium bevindt, duurt het nog zeker een paar jaar voordat het eerste Apple-product voorzien is van een MicroLED-scherm. Waarschijnlijk maakt de schermtechniek zijn debuut bij de Apple Watch. De iPhone volgt op z’n vroegst over drie jaar, stellen insiders.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar