Terug naar ‘Apple Watch analyseert vanaf volgend jaar ook je slaap’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Watch analyseert vanaf volgend jaar ook je slaap’

Door Koen van Ekeren27 februari 2019 09:512 min. leestijd1

De Apple Watch is al jaren het populairste slimme horloge. Toch ontbreekt er een belangrijke functie die concurrenten Fitbit en Withings wél hebben: een slaaptracker. Dat gaat veranderen, meldt Bloomberg. In 2020 moet er een Apple Watch verschijnen die je slaap meet.

Apple Watch slaaptracker

Apple zou de slaapvolgfuncties al een paar maanden testen, op geheime locaties rondom het hoofdkwartier in Cupertino. Bij een succesvol verloop voegt het de functies toe aan de Apple Watch die het in 2020 presenteert. Voor de slaaptracker heb je dus een nieuwe Watch nodig; hij maakt geen onderdeel uit van een watchOS-update.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dat Apple werkt aan een slaaptrack-functie komt niet als een verrassing. In 2017 nam het bedrijf de populaire slaapmonitor Beddit over. Dit is een dunne, flexibele sensor die je onder je matras plaatst. Hij analyseert allerlei slaapgerelateerde gegevens en de gegevens kun je inzien in de iPhone- of Apple Watch-app (zie bovenstaande afbeelding). Sindsdien was het al de verwachting dat Apple de technologie inbouwt in de Apple Watch.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Het meten van je slaap kan overigens wel met je Apple Watch, maar daar heb je nu nog apps van derden voor nodig. Bekende zijn AutoSleep en Sleep++. Die gegevens kun je synchroniseren met de Gezondheid-app en de apps werken vrij goed, maar toch zijn de resultaten niet altijd even betrouwbaar.

Met de nieuwe sensor moet dit verbeteren. Waarschijnlijk zie je dan nauwkeurig in wanneer je in slaap valt, hoe lang je slaapt en wat de kwaliteit van je slaap is. Bij concurrenten van de Apple Watch is zoiets al jaren mogelijk.

Batterij

Apple staat nog wel voor een uitdaging: de batterij. Nu is het nog nodig om je Apple Watch elke dag op te laden – en de meeste mensen doen dat ’s nachts. Mogelijk verbetert Apple de levensduur van de toekomstige Apple Watch, of krijgt de slaaptracker een speciale energiebesparende modus .

De laatste jaren onthulde Apple zijn Apple Watches steeds tijdens de september-keynote, wanneer het ook de nieuwe iPhones presenteert. Er zijn nog weinig geruchten over wat de nieuwe Apple Watch brengt. Van de iPhone 2019 weten we een stuk meer:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hugo Aerts
Lezer
Hugo Aerts

Met Sleepwatch wordt nu al mijn slaap perfect gemeten. Als ik op sta leg ik de Watch een uurtje op de lader en heb ik weer 100%!