Terug naar Apple Watch Series 9 krijgt toch nieuwe functies – dit zijn ze
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 9 krijgt toch nieuwe functies – dit zijn ze

Door Annemiek Lourensen11 september 2023 10:472 min. leestijd0

De Apple Watch Series 9 krijgt toch wat nieuwe functies, zo luidt een last-minute gerucht. Wat kun je verwachten?

Apple Watch Series 9 kleur

Apple Watch Series 9

De Apple Watch Series 9 is Apple’s volgende smartwatch, maar de geruchten zijn duidelijk geweest: er komen géén grote vernieuwingen. Aan de buitenkant verandert er niets, want het design blijft hetzelfde en de formaten zijn nog steeds 41 mm en 45 mm. Het enige opvallende is dat de Apple Watch Series 9 een nieuw kleurtje krijgt, evenals een krachtigere processor. Dat was het wel qua vernieuwingen, althans, dat werd de afgelopen maanden gesuggereerd.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple Watch Series 9 nieuwe functies

De Apple Watch Series 9 krijgt toch wél wat nieuwe functies, zo onthulde Apple-kenner Mark Gurman vannacht. Hij heeft van bronnen vernomen dat de Series 9 upgrades voor ‘verschillende sensoren en interne componenten’ krijgt. Het gaat dus om kleine verbeteringen die de prestaties van de smartwatch verbeteren.

Gurman noemt specifiek een nieuwe versie van de hartslagsensor. Die moet een stuk nauwkeuriger werken dan de huidige variant. Ook de nieuwe Apple Watch-processor brengt wat verbeteringen met zich mee: de Series 9 wordt uitgerust met een U2-chip, die ook naar de iPhone 15 komt. Die ultrawideband-chip maakt je Apple Watch niet sneller, maar brengt wel ‘verbeterde mogelijkheden voor Zoek mijn’ met zich mee.

Apple Watch Ultra

De vernieuwingen komen overigens ook naar de volgende Apple Watch Ultra, de ultieme smartwatch in Apple’s assortiment. Hij werd vorig jaar aangekondigd, en is inmiddels toe aan een opvolger. Wat er nieuw aan is, lees je in ons Apple Watch Ultra 2 dossier.

Apple-event

De Apple Watch Series 9 wordt waarschijnlijk morgen aangekondigd, op dinsdag 12 september om 19:00 uur Nederlandse tijd. Dan vindt het volgende Apple-event plaats. Naast de nieuwe smartwatch verwachten we nog veel meer producten te zien, met als klap op de vuurpijl: de iPhone 15.

Wil je op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen rondom het event? Volg ons dan op Twitter/X of houd morgenavond onze website in de gaten. Of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Na het event ontvang je zo snel mogelijk een overzicht van alle aankondigingen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar