Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Watch Series 9 krijgt toch nieuwe functies – dit zijn ze

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch Series 9 kleur


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch Series 9 krijgt toch wat nieuwe functies, zo luidt een last-minute gerucht. Wat kun je verwachten?

Apple Watch Series 9

De Apple Watch Series 9 is Apple’s volgende smartwatch, maar de geruchten zijn duidelijk geweest: er komen géén grote vernieuwingen. Aan de buitenkant verandert er niets, want het design blijft hetzelfde en de formaten zijn nog steeds 41 mm en 45 mm. Het enige opvallende is dat de Apple Watch Series 9 een nieuw kleurtje krijgt, evenals een krachtigere processor. Dat was het wel qua vernieuwingen, althans, dat werd de afgelopen maanden gesuggereerd.

Apple Watch Series 9 nieuwe functies

De Apple Watch Series 9 krijgt toch wél wat nieuwe functies, zo onthulde Apple-kenner Mark Gurman vannacht. Hij heeft van bronnen vernomen dat de Series 9 upgrades voor ‘verschillende sensoren en interne componenten’ krijgt. Het gaat dus om kleine verbeteringen die de prestaties van de smartwatch verbeteren.


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Gurman noemt specifiek een nieuwe versie van de hartslagsensor. Die moet een stuk nauwkeuriger werken dan de huidige variant. Ook de nieuwe Apple Watch-processor brengt wat verbeteringen met zich mee: de Series 9 wordt uitgerust met een U2-chip, die ook naar de iPhone 15 komt. Die ultrawideband-chip maakt je Apple Watch niet sneller, maar brengt wel ‘verbeterde mogelijkheden voor Zoek mijn’ met zich mee.

Apple Watch Ultra

De vernieuwingen komen overigens ook naar de volgende Apple Watch Ultra, de ultieme smartwatch in Apple’s assortiment. Hij werd vorig jaar aangekondigd, en is inmiddels toe aan een opvolger. Wat er nieuw aan is, lees je in ons Apple Watch Ultra 2 dossier.

Apple-event

De Apple Watch Series 9 wordt waarschijnlijk morgen aangekondigd, op dinsdag 12 september om 19:00 uur Nederlandse tijd. Dan vindt het volgende Apple-event plaats. Naast de nieuwe smartwatch verwachten we nog veel meer producten te zien, met als klap op de vuurpijl: de iPhone 15.

Wil je op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen rondom het event? Volg ons dan op Twitter/X of houd morgenavond onze website in de gaten. Of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief. Na het event ontvang je zo snel mogelijk een overzicht van alle aankondigingen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!