Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

’Primeur: Apple Watch Series 9 komt uit 3D-printer’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 9 kleur


Lees verder na de advertentie

Een groot deel van de nieuwe Apple Watch Series 9 wordt gemaakt met 3D-printers, zo claimt Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg. Het zou het eerste 3D-geprinte Apple-product zijn en deze manier van produceren brengt verschillende voordelen met zich mee.

Apple Watch Series 9 3D-printer

Apple experimenteert met 3D-printers voor de productie van het chassis van het horloge. Het zou dan gaan om specifiek de modellen van rvs. Wordt het een succes, dan komen in de toekomst waarschijnlijk meer Apple-producten uit de printer rollen. Het betekent hoe dan ook een grote verandering in het productieproces van Apple.

De voordelen hiervan? Er is minder materiaal nodig, want de tijd van grote metalen platen waar de onderdelen uit gestanst werden, is daarmee voorbij. Er is bovendien ook minder restmateriaal, dus al met al heeft het minder impact op het milieu. Bovendien verloopt het proces op deze manier veel sneller – en tijd is geld.

Niet voor het eerst


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het is niet voor het eerst dat soortgelijke geruchten rondgaan. Vorige maand beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo iets soortgelijks, namelijk dat de Apple Watch Ultra 3D-geprinte onderdelen krijgt. De Apple Watch Ultra is Apple’s meest robuuste horloge, bedoelt voor extreme sporters.

Bij de Ultra zou het gaan om onderdelen als de digitale kroon, de zijknop en de multifunctionele actieknop. Het is heel goed mogelijk dat dit de volgende fase van het 3D-print-experiment is, want in dit geval zou het gaan om titanium. Dit lijkt dus veel meer iets voor 2024.

Onthulling op 12 september

Apple heeft deze week de uitnodigingen voor een event verstuurd. Het Wonderlust-event staat gepland voor dinsdag 12 september. De hoofdrol is ongetwijfeld weggelegd voor de nieuwe iPhone 15-serie, maar we verwachten daarnaast ook de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2.

Grappig detail: op de uitnodiging is een Apple-logo te zien dat bestaat uit talloze bewegende partikeltjes. Misschien een subtiele verwijzing naar het metaalpoeder dat wordt gebruikt bij het 3D-printen van de Apple Watch-modellen? We gaan het horen, volgende maand.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwste Apple-producten? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg