Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Sterker worden? Deze nieuwe Apple Watch-sensor gaat je helpen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch nieuwe sensor


Lees verder na de advertentie

Er is een nieuwe Apple-vacature opgedoken, en daaruit blijkt dat het bedrijf mogelijk aan een nieuwe Apple Watch-sensor werkt. Hiermee haal je straks nog meer uit je workouts!

Apple Watch: nieuwe sensor?

De vacature werd ontdekt door MyHealthyApple, en komt van ‘Apple’s Health Technologies’-team. Zij zoeken naar technici die “ervaring hebben met analoge electronica, voornamelijk mechatronische systemen die aandrijvers, temperatuursensors, rekstrookjes en fotodiodes gebruiken”. Een flinke mond vol, maar kortgezegd betekent dit dat de nieuwe werknemer gaat helpen bij het ontwerpen, bouwen en testen van nieuwe gezondheidshardware.

De positie heeft waarschijnlijk te maken met de Apple Watch. Dit slimme horloge staat namelijk in het teken van gezondheid, en is bovendien al uitgerust met een aandrijver, temperatuursensor en fotodiodes. Maar opvallend genoeg ontbreekt het zogenaamde ‘rekstrookje’ nog. Dit is een elektronisch component dat de rek op een voorwerp meet. Of in dit geval, de rek op de drager.

Wat heb je eraan?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Tijdens een work-out geeft je Apple Watch allerlei informatie van metingen weer, zodat jij meer inzicht krijgt in je vooruitgang. Wat er zoal wordt gemeten? Denk aan je actieve calorieën, je hartslag en de afstand die je aflegt. Maar zulke informatie komt vooral van pas tijdens aerobe (oftewel lange) trainingen als fietsen of hardlopen, niet tijdens gewichtheffen en andere krachttrainingen. De metingen zijn dan namelijk geen goede indicatie van de hoeveelheid spanning die je zet.

Een rekstrookje moet dit probleem verhelpen. Een sensor kan dan de impact van specifieke krachttrainingen meten, en die metingen kan de Apple Watch weer omzetten in informatie die van pas komt tijdens je krachttrainingen. Op lange termijn zou je zelfs details over je gewichten en oefeningen in de Workout-app kunnen zetten voor nog specifiekere metingen. Kortom: met een rekstrookje krijgt de Apple Watch er een soort spanningsmeter bij.

Wanneer?

Apple heeft de vacature pas net geplaatst, dus waarschijnlijk duurt het nog een aantal jaar voordat de sensor naar de Apple Watch komt. Maar Apple zou Apple niet zijn als er in de tussentijd niet van alles werd aangekondigd! Wil je daarom wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac