Terug naar Sterker worden? Deze nieuwe Apple Watch-sensor gaat je helpen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Sterker worden? Deze nieuwe Apple Watch-sensor gaat je helpen

Door Annemiek Lourensen15 augustus 2023 10:472 min. leestijd0

Er is een nieuwe Apple-vacature opgedoken, en daaruit blijkt dat het bedrijf mogelijk aan een nieuwe Apple Watch-sensor werkt. Hiermee haal je straks nog meer uit je workouts!

Apple Watch nieuwe sensor

Apple Watch: nieuwe sensor?

De vacature werd ontdekt door MyHealthyApple, en komt van ‘Apple’s Health Technologies’-team. Zij zoeken naar technici die “ervaring hebben met analoge electronica, voornamelijk mechatronische systemen die aandrijvers, temperatuursensors, rekstrookjes en fotodiodes gebruiken”. Een flinke mond vol, maar kortgezegd betekent dit dat de nieuwe werknemer gaat helpen bij het ontwerpen, bouwen en testen van nieuwe gezondheidshardware.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De positie heeft waarschijnlijk te maken met de Apple Watch. Dit slimme horloge staat namelijk in het teken van gezondheid, en is bovendien al uitgerust met een aandrijver, temperatuursensor en fotodiodes. Maar opvallend genoeg ontbreekt het zogenaamde ‘rekstrookje’ nog. Dit is een elektronisch component dat de rek op een voorwerp meet. Of in dit geval, de rek op de drager.

Wat heb je eraan?

Tijdens een work-out geeft je Apple Watch allerlei informatie van metingen weer, zodat jij meer inzicht krijgt in je vooruitgang. Wat er zoal wordt gemeten? Denk aan je actieve calorieën, je hartslag en de afstand die je aflegt. Maar zulke informatie komt vooral van pas tijdens aerobe (oftewel lange) trainingen als fietsen of hardlopen, niet tijdens gewichtheffen en andere krachttrainingen. De metingen zijn dan namelijk geen goede indicatie van de hoeveelheid spanning die je zet.

Een rekstrookje moet dit probleem verhelpen. Een sensor kan dan de impact van specifieke krachttrainingen meten, en die metingen kan de Apple Watch weer omzetten in informatie die van pas komt tijdens je krachttrainingen. Op lange termijn zou je zelfs details over je gewichten en oefeningen in de Workout-app kunnen zetten voor nog specifiekere metingen. Kortom: met een rekstrookje krijgt de Apple Watch er een soort spanningsmeter bij.

Wanneer?

Apple heeft de vacature pas net geplaatst, dus waarschijnlijk duurt het nog een aantal jaar voordat de sensor naar de Apple Watch komt. Maar Apple zou Apple niet zijn als er in de tussentijd niet van alles werd aangekondigd! Wil je daarom wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar