Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple VR-bril wéér vertraagd – maar er is ook goed nieuws

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple VR-bril


Lees verder na de advertentie

De aankomende Apple VR-bril komt later op de markt dan verwacht, blijkt uit nieuwe geruchten – maar toch gaan we hem al snel zien. Dit moet je weten.

Apple VR-bril vertraagd

Slecht nieuws voor wie uit zit te kijken naar de eerste Apple VR-bril: volgens Apple-orakel Ming-Chi Kuo is de release van de headset met een paar maanden vertraagd. Hij verwacht hem nu niet meer in de eerste helft van 2023, maar pas in de tweede helft. Wél komt hij dus nog steeds volgend jaar uit.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten zijn over het vertragen van de eerste Apple VR-bril, en dat wekt toch wat skeptische gevoelens op. Want klopte de geruchten over de originele releasedatum dan wel, of zuigen de Apple-analisten het verhaal uit hun duim?

Ook goed nieuws

Hoe dan ook is er ook nog wat goed nieuws. Want hoewel de release van de bril later is dan verwacht, zegt Kuo níét dat Apple de aankondiging ervan ook heeft uitgesteld. Er is dus nog steeds een kans dat Apple al in januari een keynote over de bril houdt, met een release veel later in het jaar.

RealityOSApple heeft RealityOS, het besturingssysteem voor de bril, al geregistreerd als merknaam – maar het zou ook wel eens xrOS kunnen heten.


kooptip

Dat volgt hetzelfde patroon als bij andere grote nieuwe producten van Apple uit het verleden, zoals de eerste iPhone, de eerste Apple Watch, en de originele HomePod. Die hadden een gat van respectievelijk 5, 7 en 8 maanden tussen de aankondiging en de release.

Wat kun je verwachten?

De Apple VR-bril – die waarschijnlijk de Apple Reality gaat heten – wordt een revolutie voor de wereld van Virtual Reality. Hij zal zowel VR als AR ondersteunen, geavanceerde displays en lenzen hebben, en uitgerust worden met een hypermodern camera- en trackingsysteem. Hij wordt aangestuurd door een snelle Apple Silicon-chip, en een nieuw besturingssysteem genaamd RealityOS – óf xrOS. Wil je weten wat dat allemaal betekent? Werp dan een blik op ons dossier:

Lees alles over de Apple Reality

Wil je ook in de aanloop naar de aankondiging van Apple’s bril op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac