Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple VR-bril features: 14 camera’s, Memoji, externe accu en meer

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Reality


Lees verder na de advertentie

De Apple Reality, de eerste VR-bril van Apple, komt eraan. En dankzij nieuwe geruchten weten we nu een stuk meer over de Apple VR-bril features. Dit is er tot nu toe allemaal bekend.

Apple Reality

Wayne Ma van The Information heeft heel wat nieuwe details over de Apple VR-bril – ook wel bekend als de Apple Reality – gedeeld. Die gaan over de ontwikkeling van het apparaat, maar ook over de Apple VR-bril features.

Een interessant detail van de ontwikkeling is dat het grotendeels bestuurd wordt door designer Jony Ive. Die is al jaren geleden vertrokken bij Apple, maar heeft als consultant voor dit project dus een grote rol. Apple-medewerkers die werken aan de VR-bril zouden zelfs naar het huis van Ive moeten rijden om goedkeuring te krijgen voor veranderingen aan de bril.

Apple VR-bril features

Wat betreft features is de belangrijkste functie die Ma heeft genoemd een extreme hoeveelheid camera’s op de headset. Dat zijn er maar liefst 14 aan de binnen- en buitenkant. De meeste vr-brillen hebben er slechts vier.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De camera’s op de Apple VR-bril hebben drie belangrijke functies: het scannen van de omgeving zodat de headset weet hoe je beweegt, het laten zien van je omgeving in de Augmented Reality-modus, en het scannen van je gezichtsuitdrukkingen. Naast de camera’s is ook de accu anders dan bij de meeste headsets: die zou extern zijn, zodat er niet te veel gewicht op je hoofd drukt bij het dragen van de bril.

Memoji in VR

De camera’s die je gezichtsuitdrukkingen bijhouden zouden gebruikt worden voor een geavanceerdere versie van Memoji. Hiermee wordt het mogelijk om in VR gesprekken te voeren waarbij je uitdrukkingen voor de ander op een natuurlijke manier zichtbaar zijn. Zo wordt thuiswerken wel érg futuristisch!

memoji's iOS 12

Wel geeft Wayne Ma aan dat er weinig focus is op games voor de Apple VR-bril: hij is echt meer gericht op productiviteit. Wil je dus genieten van spellen als Half Life: Alyx of Beat Saber, dan zul je moeten kijken naar andere headsets.

Apple VR-bril nieuws

De Apple Reality komt waarschijnlijk eind 2022 of begin 2023 uit. Er is een kans dat we tijdens het Apple-event op 6 juni al een voorproefje krijgen. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de eerste Apple VR-bril? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors