Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘VR-bril Apple krijgt FaceTime met memoji’s en meer’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple VR-bril FaceTime


Lees verder na de advertentie

Het wordt steeds duidelijker wat we kunnen doen met de VR-bril van Apple, en Mark Gurman schrijft nu dat FaceTime in een nieuw jasje wordt gestoken voor dit product. Met onder meer Memoji’s en Shareplay.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

FaceTime voor Apple’s VR-bril?

In zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg legt Mark Gurman uit wat hij verwacht van FaceTime op de toekomstige VR-bril van Apple. En dit is enigszins bizar: hij denkt dat gezichten tijdens een FaceTime-gesprek worden vervangen door Memoji’s.  Gurman neemt aan dat de Apple Reality (de verwachte naam van het toestel) je gezichtsuitdrukkingen herkent en toepast. Het lijkt daarom aannemelijk dat er sensoren zijn die zulke nuances oppakken. Overigens kun je nu tijdens een FaceTime-gesprek met je iPhone ook al een memoji op je schouders plakken, maar dat is nou niet echt de meest bekende FaceTime-functie.

Bovendien verwacht Gurman dat realityOS (het besturingssysteem van de bril) ook SharePlay ondersteunt. Klopt dit, dan kunnen jij en je vrienden tegelijkertijd genieten van dezelfde muziek, films en games. Maar dan moet je uiteraard wel allemaal een Apple Reality dragen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Interactie lijkt de kern van realityOS te worden. Nieuw is dit niet, want Gurman benadrukte dit vorig jaar al in zijn nieuwsbrief. Hierin schreef hij dat Apple Reality zich zal focussen op gamen, media consumptie, en communicatie. En FaceTime en SharePlay passen natuurlijk precies in dit straatje.

Apple Reality release

De Apple Reality is al jaren een mysterie, maar de afgelopen maanden lijkt er eindelijk vaart in te komen. Vorige week werd nog ontdekt dat de App Store al voorbereidingen treft voor het product. Sterker nog, hieruit blijkt dat het besturingssysteem van de bril wordt aangeduid met ‘realityOS’. Dat de bril de naam ‘Apple Reality’ krijgt, is dus zo goed als zeker.

Oktober of november 2022 – dat is de verwachte release voor Apple’s VR-bril. Eén gerucht suggereert dat het product is uitgesteld naar 2023, maar de getroffen voorbereidingen wijzen wat ons betreft nog steeds naar dit jaar. Wil je voor die tijd meer leren over het mysterieuze product? Ontdek dan ons dossier, met daarin alle Apple Reality-geruchten op een rij.

Bron: MacRumors