Terug naar ‘VR-bril Apple krijgt FaceTime met memoji’s en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘VR-bril Apple krijgt FaceTime met memoji’s en meer’

Door Annemiek Lourensen14 februari 2022 13:502 min. leestijd0

Het wordt steeds duidelijker wat we kunnen doen met de VR-bril van Apple, en Mark Gurman schrijft nu dat FaceTime in een nieuw jasje wordt gestoken voor dit product. Met onder meer Memoji’s en Shareplay.

Apple VR-bril FaceTime

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

FaceTime voor Apple’s VR-bril?

In zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg legt Mark Gurman uit wat hij verwacht van FaceTime op de toekomstige VR-bril van Apple. En dit is enigszins bizar: hij denkt dat gezichten tijdens een FaceTime-gesprek worden vervangen door Memoji’s.  Gurman neemt aan dat de Apple Reality (de verwachte naam van het toestel) je gezichtsuitdrukkingen herkent en toepast. Het lijkt daarom aannemelijk dat er sensoren zijn die zulke nuances oppakken. Overigens kun je nu tijdens een FaceTime-gesprek met je iPhone ook al een memoji op je schouders plakken, maar dat is nou niet echt de meest bekende FaceTime-functie.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Bovendien verwacht Gurman dat realityOS (het besturingssysteem van de bril) ook SharePlay ondersteunt. Klopt dit, dan kunnen jij en je vrienden tegelijkertijd genieten van dezelfde muziek, films en games. Maar dan moet je uiteraard wel allemaal een Apple Reality dragen.

Interactie lijkt de kern van realityOS te worden. Nieuw is dit niet, want Gurman benadrukte dit vorig jaar al in zijn nieuwsbrief. Hierin schreef hij dat Apple Reality zich zal focussen op gamen, media consumptie, en communicatie. En FaceTime en SharePlay passen natuurlijk precies in dit straatje.

Apple Reality release

De Apple Reality is al jaren een mysterie, maar de afgelopen maanden lijkt er eindelijk vaart in te komen. Vorige week werd nog ontdekt dat de App Store al voorbereidingen treft voor het product. Sterker nog, hieruit blijkt dat het besturingssysteem van de bril wordt aangeduid met ‘realityOS’. Dat de bril de naam ‘Apple Reality’ krijgt, is dus zo goed als zeker.

Oktober of november 2022 – dat is de verwachte release voor Apple’s VR-bril. Eén gerucht suggereert dat het product is uitgesteld naar 2023, maar de getroffen voorbereidingen wijzen wat ons betreft nog steeds naar dit jaar. Wil je voor die tijd meer leren over het mysterieuze product? Ontdek dan ons dossier, met daarin alle Apple Reality-geruchten op een rij.

Bron: MacRumors

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar